Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Παν.Στασινός: ''Το ξεπούλημα των Θερμοπυλών δεν είναι ανάπτυξη''(ηχητικό αρχείο)

''Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θα αντισταθούν και θα «φυλάττουν Θερμοπύλας»
 ή θα παραδοθούμε χωρίς μάχη;''

Ο Παναγιώτης Στασινός,Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,μιλά στον LamiaFm1 για τους πανηγυρισμούς αυτοδιοικητικών και πολιτικών μετά την γνωστοποίηση πως επιταχύνονται οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ξαναμπεί πωλητήριο στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών.

Ο Κος Στασινός θυμίζει τις προσπάθειες που έγιναν από φορείς και πολίτες ώστε να μην ξεπουληθούν οι πηγές,για να καλυφθούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας,σε έναν χώρο όπου το 480 π.Χ γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας ιστορίας,το πεδίο μάχης-θυσίας των λιγοστών Σπαρτιατών και Θεσπιών απέναντι στις υπέρογκες δυνάμεις των Περσών.

Επισημαίνει,το θολό τοπίο που επικρατεί στην χρήση γης αφού δεν υπάρχει συναίνεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς και τις απαιτήσεις των δανειστών να ξεπερνιούνται περιβαλλοντικοί όροι και Εθνικές Νομοθεσίες.

Αναρωτιέται τέλος ''αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θα αντισταθούν και θα «φυλάττουν Θερμοπύλας» ή θα παραδοθούμε χωρίς μάχη;''Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου