Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Συμβασιούχοι -Άτυπη Οδηγία Ελεγκτικού Συνεδρίου προς Επιτρόπους: Θεωρήστε τα εντάλματα

Άτυπη προφορική οδηγία προς τους Επιτρόπους να θεωρούν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων –«παρατασιούχων», δίνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές επικοινωνίες με κατά τόπους Επιτρόπους στους οποίους τονίζεται ότι καλό θα είναι να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμής ωστέ αφενός να διευκολυνθούν οι δήμοι που έχουν αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα λόγω και της θερινής περιόδου και αφετέρου να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα η διαδικασία μόνιμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ που θα λύσει σε μόνιμη βάση το πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο,
σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρείται να ξεπεραστούν οι επιφυλάξεις ορισμένων Επιτρόπων ότι πρόκειται για συνεχόμενες συμβάσεις που υπερβαίνουν το 24μηνο το οποίο τίθεται από το ΠΔ 164/2004 Παυλόπουλου αλλά και το άρθρο 103 του Συντάγματος.

Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση παρά την άτυπη οδηγία οι αποφάσεις ανήκουν στους κατά τόπους Επιτρόπους, οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο, όπως έγινε και στις περιπτώσεις των δήμων Ρεθύμνης και Αιγάλεω, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου