Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εξαφανίστηκαν τα ηλεκτρονικά αρχεία της Π.Ε.Λαμίας!

Που πήγαν τα αρχεία ρε παιδιά;

Τα λογιστικά αρχεία στην ΠΕΛ, ψάχνει ο νέος Πρόεδρος της Έκθεσης, αλλά αυτά έχουν εξαφανιστεί.

Πρόσφατα στην έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το ΔΗΠΕΘΕ διαβάσαμε ότι ο ελεγκτής δεν μπόρεσε να βρει τα παραστατικά για δυο χρονιές, ώστε να μπορεί να κάνει τον έλεγχο. Χάθηκαν, τόσο απλά. Αν βεβαία κρίνουμε από αυτά που έβγαλε ο έλεγχος καταλαβαίνουμε ότι κάποιους τους εξυπηρετούσε αυτή η χαλαρή κατάσταση.

Το ίδιο χαλαρά ήταν τα πράγματα όπως όλα δείχνουν και σε έναν ακόμη φορέα. Την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Για τα κατορθώματα της απερχόμενης διοίκησης έχουμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν και δεν θέλουμε να σας κουράσουμε.

Να πούμε μόνο ότι η ΠΕΛ δεν ξέρει πόσα ακριβώς χρωστάει, η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, προμηθευτές και επαγγελματίες έχουν φεσωθεί και φυσικά το ταμείο είναι μείον.

Ο νέος Πρόεδρος Γιώργος Λάμπρου τα γνώριζε όλα αυτά, όταν ανέλαβε καθήκοντα και γι αυτό άλλωστε όταν ανέλαβε το τιμόνι του ιστορικού φορέα της πόλης, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Γνωρίζω πολύ καλά το δύσκολο έργο που αναλαμβάνω...».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ
με την ανάληψη των καθηκόντων του, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε κανείς για να γίνει μια τυπική παράδοση παραλαβή, από την απερχόμενη διοίκηση στην επόμενη, αλλά μάθαμε και το εξής ενδιαφέρον.

Όταν ο νέος πρόεδρος ζήτησε να δει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΕΛ, έσοδα - έξοδα κλπ, η απάντηση που πήρε είναι ότι απλά δεν υπάρχουν. Χάλασε ο υπολογιστής και χρειάστηκε format και μαζί εξαφανίστηκαν και τα λογιστικά αρχεία.

Δεν ξέρουμε πόσο γερό στομάχι έχει κ. Λάμπρου, αλλά του ευχόμαστε καλή δύναμη, γιατί θα υπάρξουν και χειρότερα.

Μιλάμε για φορέα που ανήκει στο Δημόσιο. Εισαγγελέας ακούει;

lamiareport.gr

1 σχόλιο: