Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλο βραβείο για το ''My Stuffed Granny'' (βίντεο animation)

stuffed granny 607
My Stuffed Granny
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο Bios Ρομάντσο, απονεμήθηκε το Ετήσιο Βραβείο 2015 της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ - της Ελληνικής Ενωσης Κινουμένων Σχεδίων. Ηταν η πρώτη χρονιά που η ΑΣΙΦΑ, με τη σύμπραξη του greekanimation.com και την ευγενή χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, απένειμε βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Animation, που συμμετείχε ή διαγωνίστηκε σε ελληνικό φεστιβάλ το 2015. 
Το μεγάλο βραβείο κέρδισε δικαιωματικά το «My Stuffed Granny» της Εφης Παππά μία συγκινητική και ευφάνταστη animation ταινία που έχει σαρώσει στα διεθνή φεστιβάλ, κι είχε επίσης κερδίσει και το βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας στο Animasyros 7.0
Δείτε τo A' Bραβείο, το «My Stuffed Granny» της Εφης Παππά, εδώ: 

Η Παππά ευχαρίστησε
μέσω skype, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, την επιτροπή και την ΑΣΙΦΑ, τόσο για την αναγνώριση της ταινίας της, όσο και για τη συνολική προσφορά και βοήθειά της προς τους Ελληνες animators. 
Dinner for Few 607
Dinner for Few
Ευφημες μνείες αποδόθηκαν στις ταινίες «Dinner for Few» του Νάσου Βάκαλη, «Safe Place» του Αγγελου Ροδιτάκη και «Η Δοκιμασία» της Κατερίνας Αβραάμ. 
Να θυμίσουμε ότι το 2015 σήμανε την επέτειο 70 χρόνων ελληνικού animation, μια σημαντική συγκυρία που τιμήθηκε με πλήθος εκδηλώσεων από την πλευρά της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, όπως αυτή στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Εχοντας ολοκληρώσει μια χρονιά – ορόσημο και ανοίγοντας μια άλλη, που προμηνύεται εξίσου πλούσια και δημιουργική, ο Πρόεδρός της, Βασίλης Καραμητσάνης, δήλωσε: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο προσπαθήσαμε με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας να δώσουμε στα ελληνικα κινούμενα σχέδια τη δημοσιότητα και τη δικτύωση που τους αξίζει. Βασικοί μεσοπρόθεσμοι στόχοι μας είναι η συνέχιση της προσπάθειας για την ίδρυση του πρώτου ελληνικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στα κινούμενα σσχέδια, η διοργάνωση μιας ολομέλειας της παγκόσμιας ΑΣΙΦΑ στην Ελλάδα και η ενδυνάμωση της Ένωσης με τη δημιουργικότητα των νέων μας μελών...»

 flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου