Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί στη χώρα μας η εγκατάλειψη καθαρόαιμων κυνηγόσκυλων.

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί στη χώρα μας η εγκατάλειψη καθαρόαιμων κυνηγόσκυλων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της φιλοζωικής κοινότητας ανέκαθεν ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων κυνηγετικής ράτσας ήταν υψηλός, τελευταία όμως παρατηρείται μεγάλη αύξηση κυνηγόσκυλων, που οι φιλοζωικοί σύλλογοι βρίσκουν και περιθάλπουν.
Πολλά εξ αυτών φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αλλά δεν είναι καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου αφού σε πολλές περιπτώσεις το chip τοποθετείται μόνο για την αποφυγή των σχετικών προστίμων αλλά και προκειμένου να γίνει η ετήσια ανανέωση της κυνηγετικής άδειας.
Ευθύνη για την εγκατάλειψη τόσων κυνηγόσκυλων, τα οποία τριγυρίζουν εξαθλιωμένα, φέρουν τόσο οι ίδιοι οι κυνηγοί ιδιοκτήτες τους όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία και οι κτηνίατροι, οι οποίοι δεν καταχωρούν τα chip.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων είναι άθλιες, παρά τις δηλώσεις των κυνηγετικών ενώσεων περί του αντιθέτου.

Καλούμε τον επίσημο φορέα των κυνηγών να λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει και η εγκατάλειψη και για να αλλάξουν οι συνθήκες που ζουν τα κατοικίδια αυτά τους δε κτηνιάτρους να καταγράφουν υποχρεωτικά, ως οφείλουν εκ του νόμου, την ηλεκτρονική σήμανση.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου