Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Χρήστος Παγουρόπουλος: Τιμωρήστε τους αλαζόνες της τοπικής εξουσίας!

Σκληρή επίθεση από το Χρήστο Παγορόπουλο στο Γιώργο Κοτρωνιά, εν όψει του 2ου γύρου των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λαμιέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός Χρήστος Παγορόπουλος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία της Μαρίας Αντωνίου - Σιούτα.

Διαβάστε την επιστολή του:
Φίλες και φίλοι,

Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες διαπιστώσεις μου και κάποιες εύλογες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν αυτές τις ημέρες.

Διαπίστωσα ότι και στην σταυροδοσία «παίχθηκαν» παιγνίδια που ούτε και η πιο ΝΟΣΗΡΗ φαντασία θα μπορούσε να διανοηθεί! Άλλα κάποιοι υπόσχονταν στους υποψηφίους και άλλα «υπόγεια» έπρατταν!! Π.χ. στη Υπάτη, που είναι τόπος καταγωγής μου, άλλοι υποψήφιοι «κουβάλαγαν νερό» και άλλοι το «έπιναν»! Άλλα κάποιοι υπόσχονταν και άλλα μετά έπρατταν. Παλιό το σύστημα!

Οι δε εξωσυστημικοί υποψήφιοι έβλεπαν το τυρί, αλλά όχι τη φάκα.

Το ίδιο έργο «παίχθηκε» σε πολλά περιοχές και σε πολλές προβολές!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το περιβόητο, επί Τουρκοκρατίας «Σφάξε με Αγά μ’  να αγιάσω» όπως την φοβερή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και την οποία ασφαλώς δεν την έλεγε για τους κατακτητές».

Τότε  κάποιους τους «ξεβόλευε η Ελληνική Επανάσταση».

Έτσι λοιπόν και σήμερα σε αυτές τις εκλογές φάνηκε ότι κάποιοι δεν μπορούν εύκολα να  αποχωριστούν την τοπική εξουσία! Λες και έχουν βγάλει ρίζες!
·       Και γιατί να το κάνουν;
·       Πού αλλού θα μπορούν να αλωνίζουν και να μη δίνουν λογαριασμό σε μας που πληρώνουμε;
·       Πού αλλού θα έπαιρναν με απ’ ευθείας ανάθεση (!!!) την προμήθεια του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και για είδη αξίας 45.000€, θα πλήρωνε ο Δήμος 70.000€;
·       Που αλλού θα πλήρωνε ο Δήμος πάνω από 100.000€ για τη μετακόμιση δύο Υπηρεσιών του;
·       Που αλλού θα πλήρωνε ο Δήμος πάνω 25.000€ για τη μετακόμιση Υπηρεσίας του μέσα στο ίδιο κτίριο;

Αλήθεια έχει το δικαίωμα όταν διαθέτει εργατοτεχνικό προσωπικό και έχει δικά του τεχνικά μέσα;

Δηλαδή, ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το προσωπικό και το γερανό που χρησιμοποίησε υπάλληλός του και σημερινός υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημάρχου για τη μετακόμιση επιχείρησης της κόρης του;

Αλήθεια έχει το δικαίωμα να κάνει κατάτμηση των έργων, των υπηρεσιών και των προμηθειών και να τα δίνει με απ’ ευθείας αναθέσεις σε όποιον θέλει, αντί να κάνει διαγωνισμό;

Ποιος αλήθεια πήρε μέσα σε ένα μήνα,
με τέσσερις (4) απ’ ευθείας αναθέσεις (κομματάκια των 25.000 €) τη συντήρηση των καλοριφέρ όλων των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του δημοτικού κολυμβητηρίου;

Είναι μηχανολόγος; Έχει μήπως σχέση με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του εν ενεργεία Δημάρχου; Αποτελεί μήπως κλασσική περίπτωση κατάτμησης έργου; Πώς έγινε και όλες οι δαπάνες ήταν ακριβώς 24.600€, όσο ακριβώς το όριο της απ’ ευθείας ανάθεσης; Μήπως οι υπόλοιποι μηχανολόγοι και επαγγελματίες της περιοχής μας έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και δεν έχουν ανάγκη από δουλειά;

Ποιος αλήθεια είναι ο βασικός προμηθευτής αρδευτικών σωλήνων και όχι μόνο; Μήπως Α.Ε., στην οποία εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος του Δημάρχου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κατέβασε το ποσοστό συμμετοχής του κάτω από το 5% για να είναι τυπικά νόμιμες οι προμήθειες; Και η ηθική; Πήγε περίπατο; Εκτός αν εξακολουθεί να ισχύει το δόγμα πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» !!!!!!

Που αλλού θα μπορούσαν να παραβιάσουν όλους τους κανόνες πρόσληψης προσωπικού ή ανάθεσης υπηρεσίας, συστήνοντας ΚΟΙΝΣΕΠ, (νέο είδος αμαρτωλών Μ.Κ.Ο. κατά Ρακιντζή), επιμένοντας στη νομιμότητά τους, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Γιατί δεν μας λέει ο Δήμαρχος πριν τις εκλογές ποια είναι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών ΚΟΙΝΣΕΠ, με τις οποίες προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση;

Πόσα αλήθεια χρήματά μας ξοδεύτηκαν για να εξευτελισθούμε διεθνώς με την περιβόητη «Έκθεση Βαρλάμη» και το υποτιθέμενο Μουσείο Θεοδωράκη, όταν τρέχαμε ασμένως να σφραγίσουμε το κτίριο για να μην εκτελεστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και μας πάρουν τους πίνακες που ήταν εκτεθειμένοι;

Είναι αλήθεια ότι εκκρεμεί σε βάρος του Δήμου αγωγή του Βαρλάμη για αποζημίωση ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Και όλα αυτά για τις προσωπικές επικοινωνιακές πολιτικές του Δημάρχου; Πότε; Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης; Όταν συμπολίτες μας αναζητούν τον επιούσιο στα απορρίμματά μας;

Προσωπικά, βέβαια θα ήθελα και μια απάντηση στο ερώτημα εάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια διορίστηκε κάποιο άτομο ως υπάλληλος στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, με ποια ειδικότητα και ποια είναι η σχέση του με το Δήμαρχο.

Τα οικονομικά, ωστόσο, του Δήμου απαιτούν ξεχωριστή έκδοση !!!!!

Επισημαίνω, όμως, εδώ και την ευθύνη όλων όσων τιμήθηκαν με την ψήφο μας, καταθέτοντας μια πρόταση ανατροπής της φθαρμένης και όχι μόνο δημοτικής αρχής.

Δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια μέρα ή σε μια βδομάδα ο αγώνας για την ανατροπή να μετατραπεί σε απαθή στάση ανοχής στην απόπειρα ενός συστήματος για διαιώνιση της ρεμούλας, της αδιαφάνειας, της λειτουργίας υπέρ των ημετέρων και των λίγων, της διασπάθισης του δημοτικού χρήματος.

Σίγουρα την Κυριακή δεν κρίνεται, η δική τους αυτοδιοικητική πρόταση!

Κρίνεται όμως εκείνο το καθεστώς που μετά βδελυγμίας απορρίψαμε.

Αρνητική αίσθηση μου προκαλούν οι ρητορικές αποστασιοποιήσεις πολιτικοποιημένων ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν να έπαθαν ξαφνικά αχρωματοψία! Δεν ήταν το σημερινό καθεστώς αυτό που τους εξήγειρε; Συμβιβάστηκαν άραγε μαζί του; Τότε γιατί κατηγορούμε όσους το ψηφίζουν;

Δυστυχώς θέλει κότσια η σύγκρουση και όχι ρητορικές φανφάρες !!!

Είναι, επί πλέον, δυνατόν το 40% των ψηφισάντων, δηλ. το 25% του συνόλου, να κυβερνά για πολλά χρόνια το υπόλοιπο 60%  ή 75% των συμπολιτών μας;

Εμείς το δεχόμαστε; Αν όχι πώς το ανατρέπουμε; Αποστασιοποιούμενοι ή ανεχόμενοι τη διαιώνιση ενός καθεστώτος;

Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι ψηφοφόροι του 60% (ή του 75%) θα είναι διαρκώς αντιπολιτευόμενοι;

Όσο για τον ψευδεπίγραφο και δημαγωγικό τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», εμπνεύσεως ενός «συντονιστή», φίλου από τα παλιά, από τότε που έφυγε νύχτα από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, φοβάμαι ότι το περιεχόμενό της είναι όσο «κοινωνικό» είναι και το παντοπωλείο τους !!!

Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για τα «παζάρια» του επίσης φίλου από τα παλιά Αντιδημάρχου, που έσπευσε να στέρξει αυτή τη «συμμαχία», για το καλό μας φυσικά …

Εκείνη η πρόσκληση κε Δήμαρχε, της Χ.Α. στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτηςτι τιμή περιποίησε στους Νεκρούς μας Υπαταίους και άλλους!! ΑΙΣΧΟΣ!!

Φίλοι τελειώνοντας θέλω να σας προτείνω το αυτονόητο:

Πριν πάτε στην κάλπη, σκεφτείτε τα λίγα παραπάνω που σας ανέφερα (έχω στο μυαλό μου ακόμα πάρα πολλά-περιγράφω λίγα) και σας προτείνω να:
ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ της τοπικής εξουσίας.
Τους αξίζει ακόμη μεγαλύτερη και παραδειγματική τιμωρία!!!
Αυτή την Κυριακή πρέπει να πάρουν μικρότερο ποσοστό,
μήπως και καταλάβουν πια, ότι σε όλες τις καταστάσεις,
 ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗ & ΤΕΛΟΣ!!

Λαμία 23 Μαΐου 2014
Τους ύπατους εγώ ανάδειξα στις συνελεύσεις
κι αυτοί κληρονομήσανε τα δικαιώματα
φορέσαν πορφυρούν ατίθασον ένδυμα
σανδάλια μεταξωτά ή πανοπλία
εξακοντίζουν τα βέλη τους εναντίον μου
η θέλησή μου που καταπατήθηκε τόσους αιώνες.
Μιχάλης Κατσαρός, "Κατά Σαδδουκαίων"

Χρήστος Παγορόπουλος
Μαθηματικός
Αναλυτής Συστημάτων
Επιμορφωτής αντικειμένων Η/Υ

Lamiareport.gr


4 σχόλια:

  1. Η απάντηση του Δημάρχου Γ.Κοτρωνιά24/5/14, 2:35 π.μ.

    Όσοι, σαφώς καθοδηγούμενοι απ’ αυτούς που δεν τόλμησαν σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να αναφέρουν απολύτως τίποτα από όλα αυτά δημόσια, επέλεξαν να τα πουν εκ του ασφαλούς, λίγες ώρες πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος ελπίζοντας ότι δεν θα πάρουν τις απαντήσεις, έχουν πλανηθεί.

    Κατανοούμε απολύτως τον πανικό τους, κατανοούμε επίσης η σπουδή τους όπως επίσης κατανοούμε την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνο εντυπώσεις.

    Θα μπορούσαμε βέβαια να πούμε ότι είναι ανάξια σχολιασμού και απαντήσεως. Όμως τα πράγματα είναι περισσότερο πολιτικά επικίνδυνα, αφού πρόκειται για ένα σκηνικό κατασκευασμένο από επιτελείς συγκεκριμένου υποψηφίου, που δεν τόλμησε να τα ισχυριστεί σε όλη την προεκλογική περίοδο, γιατί αναλογίζεται το πολιτικό κόστος, αλλά και το βάρος της απόδειξης που έπρεπε να έχει.

    Δεν θέλουμε να αναφερθούμε για το φερόμενο ως συντάκτη του συκοφαντικού κειμένου, γιατί άλλωστε το αποτύπωμα του παραμένει γνωστό. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε, γιατί η ίδια η τοπική του κοινωνία τον έχει κατατάξει στο περιθώριο.

    Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι καθοδηγητές και πραγματικοί συντάκτες του κειμένου, επιλέγουν τον κάθε «εύκαιρο» για να δημιουργήσουν ένα πολιτικό άθροισμα, γιατί η πολιτική δειλία τους δεν τους επέτρεψε να θέσουν στο δημόσιο διάλογο όλα αυτά τα επιχειρήματα, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα πέπλο μυστηρίου.

    Η ίδια η πολιτική τους δειλία τους οδηγεί τώρα να εκφράζονται δι΄ αντιπροσώπων, αφού μέχρι τώρα υποθάλπουν και στις κινήσεις που βιάζουν τον κοινό νου από τους κάθε λογής αυτόκλητους τιμητές δημιουργίας πολιτικής εντύπωσης.

    Εμείς λοιπόν καλούμε άμεσα τον κ. Σταυρογιάννη να καταδικάσει και να καταγγείλει κυρίως τις μεθοδεύσεις.

    Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλες τις απαντήσεις. Άλλωστε αυτές οι απαντήσεις έχουν δοθεί σε όλα τα επίπεδα.

    Εμείς καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν τέτοια «απολίτικα φαινόμενα» που προσπαθούν με αποκυήματα της φαντασίας να διαμορφώσουν πολιτικό άθροισμα όσο δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου.

    Καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν τους κάθε ευφάνταστους που δημιουργούν σενάρια χωρίς να νοιώθουν υποχρέωση να λένε και την αλήθεια απλά και μόνο για να εκδικηθούν γιατί η περιοχή τους και ο συνδυασμός τους δεν τους άκουσε.

    Εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη έχοντας απέναντί τα προβλήματα της περιοχής καταθέτοντας τις δικές μας προτάσεις για δημόσια κρίση. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν και για τίποτα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν όμως να παραποιεί την αλήθεια και να ρίχνει μελάνι σπιλώνοντας πρόσωπα συνειδήσεις και πολιτικές λειτουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/14, 12:53 μ.μ.

    Μία και μόνη ερώτηση: Αυτές οι κατηγορίες υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, δεν είναι πρόσφατες. Μήπως θα έπρεπε ο Εισαγγελέας να έχει ήδη παρέμβει και να το ψάξει? Αν ευσταθούν θα πρέπει να τους κλείσει μέσα αυτούς που φταίνε, ενώ αν δεν ευσταθούν θα πρέπει να πάνε μέσα αυτοί που συκοφαντούν. Είναι τόσο απλό... Γιατί τόση αδιαφορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/5/14, 2:42 μ.μ.

    Πρέπει πρώτα όλοι οι Λαμιώτες και κατ’ επέκταση οι Έλληνες ψηφοφόροι να περνούν από ψυχίατρο και αν κριθούν κατάλληλοι να ψηφίζουν, γιατί δεν μπορεί κατά την διάρκεια της 4ετίας να βρίζουν Δημάρχους, πολιτικούς, και μετά να τους ψηφίζουν. ( Βλέπε Κοτρωνιά, Άδωνη, Σαμαρά, Παπανδρέου κ.λ.π).
    Εδώ η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλα.

    Κουβέλης Κ
    Μέλος ΠΕΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κύριος ''ΒΟΛΕΥΤΗΣ'' τον οποίο ''συστήνει" και επιλέγει ο κύριος μαθηματικός έκανε έργο για τον τόπο του τα χρόνια αυτά....
    Αφού υπέγραψε την Σύμβαση Παραχώρησης των Αυτοκινητοδρόμων (επί Σουφλιά ) ως τότε Κυβερνητικός Βολευτής της ΝΔ τον Ιούλιο του 2007, με συνέπεια την Λαμία να την ΖΩΣΟΥΝ με ΔΙΟΔΙΑ από παντού (αποτέλεσμα της σύμβασης αυτής είναι ακόμα και οι φετινές εξωφρενικές αυξήσεις) τώρα παριστάνει τον Αντιμνημονιακό.
    Τα ψέμματα κύριε Σταυρογιάννη τελείωσαν απλά θα ακολουθήσετε την τύχη όλων όσων τότε ΕΘΑΨΑΝ τη Λαμία με την ΨΗΦΟ τους στη Βουλή , Ηλ.Καλλιώρα, Αθ.Γιαννόπουλου, Τόνιας Αντωνίου και Λ.Παπαδήμα. Γιατί την Αλλαγή θα την φέρουν άνθρωποι που πάλεψαν για τον τόπο τους και ΟΧΙ άνθρωποι που τον ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ στις ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή