Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τέρμα τα νησιά Κάυμαν - Τώρα οι επιχειρήσεις κάνουν έδρα τη Γενεύη

Την Ελβετία σκέφτονται να κάνουν σαν έδρα και να φύγουν από την Ελλάδα, κορυφαίες πολυεθνικές και εγχώριες επιχειρήσεις, λόγω της αβάσταχτης φορομπηχτικής πολιτική και των απανωτών έκτακτων εισφορών στα κέρδη που επιβάλει η Ελληνική κυβέρνηση.

Παράδειγμα η Coca Cola αντί να πάει στη Βουλγαρία ή στην Κύπρο και να έχει το ρίσκο της μικρής χώρες με ενίοτε και γεωπολιτικά προβλήματα, θα επιλέξει την Ελβετία που είναι ευνομούμενη χώρα με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και σεβασμό στην επιχειρηματικότητα.

Πολλές επιχειρήσεις από την Αμερική ( γιατί και εκεί πλέον έχουν φορολογικά προβλήματα) και από άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η πολύπαθη φορολογικά Ελλάδα, μεταφέρουν την έδρα των μητρικών εταιρειών τους στην Ελβετία.

Ισχυρές εταιρείες Αμερικανικές πολυεθνικές, ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ των ΗΠΑ, να μεταφέρουν την έδρα τους, από το Λονδίνο στην Ζυρίχη και στη Γενεύη, λόγω της φορολογίας των bonus και άλλων φορολογικών διακρίσεων που έχουν στις χώρες τους.

Ανώτερο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα δήλωσε στο GreekMoney.gr ότι η λύση της Ελβετίας δεν επιλέγεται σαν φορολογικός παράδεισος, όπου δεν είναι. Αλλά γιατί είναι η χώρα με το πιο σταθερό και σοβαρό φορολογικό καθεστώς και δεν αλλάζει κάθε 2 χρόνια όπως στην Ελλάδα.

Θα πάνε δηλαδή στην Ελβετία για να μην τους ληστεύει το κράτος, αλλά και να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση των μετοχών τους στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι εταιρείες λοιπόν που ετοιμάζονται να πάνε Γενεύη - ξέρουμε ήδη 3 - 4 Ελληνικές που το μελετάνε - ουσιαστικά μεταφέρουν εκεί ένα προσωπικό 20 ατόμων και θα έχουν εδώ τις θυγατρικές τους. Η κυβέρνηση με την εμμονή στα απανωτές έκτακτες εισφορές, σε λίγο ούτε το μέρισμα δεν θα παίρνει από καμία εταιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου