Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Eξώδικο στον Δήμο Λαμιέων από τους απολυμένους συμβασιούχους (έγγραφο)

Ζητούν να επανορθώσει τις αναληθείς 
όπως αναφέρουν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας

Να υπενθυμίσουμε πως το θέμα ξεκίνησε όταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι πήγαν στο δήμο Λαμιέων να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για την προϋπηρεσία τους και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η ημερομηνία απόλυσής τους είναι η 14η αντί της 17ης Ιούλιου γεγονός που –για μία και μόνο ημέρα- τους στερεί τη μοριοδότηση τους στις επόμενες προσλήψεις.

Των Λίλιαν Χαχοπούλου, Πάνου Κατσώνη

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους και τον δικηγόρο τους, η τελευταία ημέρα εργασίας τους ήταν η 17η Ιουλίου του 2017 οπότε και χτύπησαν για τελευταία φορά κάρτα ενώ την ίδια μέρα τους κοινοποιήθηκαν τα χαρτιά της απόλυσής τους τα οποία και υπέγραψαν. Αυτό σημαίνει πως είχαν συμπληρώσει εργασία δύο ετών και δύο ημερών.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι μέσω του εξώδικου, ζητούν να τους χορηγηθούν οι βεβαιώσεις με την αληθή ημερομηνία και δηλώνουν πως θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το θέμα είχε τεθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα προκειμένου να μην αδικηθούν οι πρώην εργαζόμενοι και να μην χάσουν το δικαίωμα της προϋπηρεσίας για μία μόνο ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ




lamianow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου