Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά εκείνους που ξεχώρισαν

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται από το 2008 σε άτομα και οργανώσεις που διακρίθηκαν για το έργο τους για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Φέτος το βραβείο απονεμήθηκε σε 37 άτομα από 19 κράτη μέλη, τα οποία παρέλαβαν τα βραβεία στις χώρες τους όμως συγκεντρώθηκαν στις 7-8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν το έργο τους και να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές.
Το βραβείο απονέμεται σε όσους με τη δράση τους προώθησαν τη συνεργασία μεταξύ των λαών και χωρών της Ευρώπης ή γενικότερα την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ πολιτών και κρατών μελών. Το βραβείο απονέμεται επίσης για απλή καθημερινή δράση που αντανακλά τις αξίες του Ευρωπαϊκού Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Φέτος, ορισμένοι από τους νικητές παρουσίασαν έργα με βάση το φετινό Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές.

Το βραβείο απονέμεται σε άτομα οργανώσεις ή ενώσεις πολιτών και κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να παρουσιάσει μια υποψηφιότητα. Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία σε τελετές στα κράτη μέλη πριν προσκληθούν στην ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου