Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βουλευτικό ρουσφέτι και η μετακίνηση του Λεωνίδα;

Ο Λεωνίδας είναι στοιχείο της ιστορικότητας των Θερμοπυλών και όχι μνημείο για τους ταξιδιώτες. Αυτή είναι η απάντηση- παρέμβαση του Δήμου Λαμιέων στο αίτημα που κατέθεσε στην αιρετή περιφέρεια και τον Κλέαρχο Περγαντά για μετακίνηση του μνημείου ώστε να είναι ορατό από τους διερχόμενους στον ΠΑΘΕ η πρώην βουλευτής Επικρατείας και Σπαρτιάτισσα την καταγωγή Φεβρωνία Πατριανάκου.Στην επιστολή του ο κος Κοτρωνιάς αναφέρει πως ο Δήμος Λαμιέων λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της περιοχής έχει στόχο να αναδείξει τις Θερμοπύλες όχι μόνο ιστορικά αλλά και ιαματικά και πολιτιστικά καθιστώντας την τόπο προορισμού . Κατά συνέπεια δεν είναι απαραίτητη αλλά ούτε και χρήσιμη η μετακίνηση του μνημείου αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στις Θερμοπύλες να περιηγηθεί και στους αρχαιολογικούς χώρους όπως ο λόφος του Κολωνού , το τείχος των Φωκαίων και η σπηλιά των Αμφικτυονιών και να ζήσει την ιστορία μέσα από τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών που πρόσφατα κατασκεύασε ο Δήμος Λαμιέων.
Το μνημείο του Λεωνίδα θέλουμε να είναι ένας από τους λόγους επίσκεψης της περιοχής και όχι απλά ένα μνημείο για διερχόμενους ταξιδιώτες καταλήγει στην επιστολή του ο κος Κοτρωνιάς που καλεί την κα Πατριανάκου αν πράγματι ενδιαφέρεται για το μνημείο του συντοπίτη της βασιλιά να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο ενημερωτικών πινακίδων που θα οδηγούν τον επισκέπτη ως τον ιστορικό χώρο.
http://www.lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαχειριστής11/5/11, 11:43 μ.μ.

    Να σημειώσουμε πως σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε και απορρίφθηκε παρόμοιο (με της πρώην βουλευτού)αίτημα-εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Κου Σαγιά, με θέμα ΄΄μετατόπιση, αλλαγή κατεύθυνσης και ανάδειξη του αγάλματος του Βασιλέως Λεωνίδου και του συνόλου των Μνημείων στις Θερμοπύλες΄΄ ενώ αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

    -Η αναβάθμιση των μνημείων του Λεωνίδα και των Θεσπιέων και η ανάπλαση του περιβάλλοντος αυτού χώρου, μετά από σχετική μελέτη (ή η αναβάθμιση και ανάπλαση με κάθε δυνατό τρόπο).
    -Η κατασκευή δύο νέων μνημείων , τα οποία θα τοποθετηθούν σε σημεία κοντά στην είσοδο και έξοδο του υπάρχοντος ιστορικού χώρου και θα ‘σημαίνουν’ την συγκεκριμένη περιοχή και την ιστορικότητά της.
    -Η παράσταση της Δημοτικής Αρχής προς τα αρμόδια Υπουργεία για άνοιγμα δεύτερης εξόδου προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης ,στο ρεύμα προς Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή