Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Για υποβάθμιση και απαξίωση μιλούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Την αντίθεσή τους προς την πολιτική του υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι στη χθεσινή έκτακτη σύνοδό τους στην Αθήνα κατήγγειλαν ότι τα ιδρύματά τους οδηγούνται σε σταδιακή υποβάθμιση και τελικά σε απαξίωση.

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι καταδίκασαν τον περιορισμό των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα ΤΕΙ, την αναστολή των προσλήψεων διδακτικού προσωπικού και την εκκρεμότητα που υπάρχει με τα επαγγελματικά δικαιώματα αρκετών ειδικοτήτων. Επίσης ζητούν να τοποθετηθούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα στο ίδιο επίπεδο με τα Πανεπιστήμια σε ό,τι αφορά τα προσόντα των αποφοίτων τους. Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει ως το 2012 το εθνικό πλαίσιο προσόντων το οποίο και θα καθορίζει την «ταυτότητα» του κάθε πολίτη στην αγορά εργασίας.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ δεν εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς όπως είπαν δεν έχει ακόμη δοθεί το σχετικό κείμενο για δημόσια διαβούλευση. Πάντως διαφώνησαν με το ενδεχόμενο μείωσης των σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου