Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σε οικονομική κρίση οι σχολικές επιτροπές

Η σχολική χρονιά άρχισε και όπως είναι αναμενόμενο οι ανάγκες των σχολείων είναι μεγάλες. Οι οικονομικοί διαχειριστές των Σχολικών Επιτροπών (Διευθυντές/ντριες Σχολείων) βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας των Σχολείων τους. Οι πιέσεις που ασκούνται από τους προμηθευτές -στους οποίους οφείλονται αρκετά χρήματα από... το προηγούμενο Σχολικό Έτος (για πετρέλαιο , φυσικό αέριο, γραφική ύλη κ.λ.π)- για την αποπληρωμή των χρεών είναι μεγάλες.

Οι Διευθυντές/ντριες των Σχολείων σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές δαπανών που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών/τριών (αναγόμωση πυροσβεστήρων, καθαριστικά, απολυμάνσεις κ.λ.π).

Βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου και όπως αντιλαμβάνεστε μέχρι τέλους του μήνα οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μεγάλες λόγω του χειμώνα.

Τα Σχολεία προμηθεύονται για το νέο διδακτικό έτος ξενόγλωσσα βιβλία για της ανάγκες της β΄ ξένης γλώσσας και δεν έχουν εξοφλήσει τα βιβλία του προηγούμενου Σχολικού Έτους 2009-2010, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των Σχολικών Επιτροπών με τα αντίστοιχα ποσά.

Οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τις καθαρίστριες των Σχολείων ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα για την πληρωμή των καθαριστριών για το έτος 2009-2010. Το ποσό που έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών από τον Ο.Σ.Κ. αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού ποσού μόνο.

Οι Διευθυντές-Διευθύντριες των Σχολείων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση διότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου πρέπει να καταβάλουν το ποσό των ενσήμων που αντιστοιχεί στην κάθε εργαζόμενη καθαρίστρια διαφορετικά τα πρόστιμα που θα επωμισθούν οι Σχολικές Επιτροπές από το Ι.Κ.Α. θα είναι ένα ακόμη αδιέξοδο.

Πηγή:http://odimotis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου