Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πιο κάτω δεν γίνεται (ή η άθλια οικονομική κατάσταση του Πανελληνίου)

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτεί η Δημοτική Αρχή την συμφωνία για την παραχώρηση του κλειστού στον Πανελλήνιο;
Γιατί όπως θα δείτε, ο σύλλογος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση λόγω της κακοδιαχείρισης της απερχόμενης διοίκησης(που ηγούνταν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ) και χρωστάει με όσους συναλλάσσεται, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα στο exedrasports.gr:

''Την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανελλήνιος, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (30/09) η προσωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη. Άνοιγμα 11,5 εκ. ευρώ στα ταμεία, πρόβλημα η αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία.

Όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή (30/09) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου ήταν λίγο πολύ γνωστά. Κανείς όμως δεν ήξερε ή δεν φανταζόταν ότι η απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου, την οποία ηγούνταν ο Μίνως Κυριακού, είχε να πληρώσει το νερό κοντά στα 13 χρόνια (!) ή ότι στο σωματείο καταφθάνουν καθημερινά εξώδικα από τράπεζες, ταξιδιωτικά γραφεία, ιδιώτες, υπαλλήλους, αθλητές και προπονητές.

Κι όμως, ο σύλλογος που έμοιαζε για μια δεκαετία να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους, που… γυάλιζε περισσότερο από κάθε άλλον και κόμπαζε για το επιτυχημένο προφίλ, δεν κατάφερε ποτέ να βάλει στέρεες βάσεις. Δεν ήταν υγιής.
Αντιθέτως, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι έγιναν οικονομικά εγκλήματα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο Ερασιτέχνης να έχει άνοιγμα 11,5 εκατ. ευρώ και να φαίνεται να χρωστάει 7 εκατ. ευρώ στον Κυριακού! Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του συλλόγου Βασίλης Ζερβουδάκης παρουσίασε με λεπτομέρειες τις οικονομικές εκκρεμότητες που άφησαν οι προκάτοχοί του στις 14 Ιουνίου, όταν και αποφάσισαν να αφήσουν ξεκρέμαστο το σωματείο μέσω γενικής συνέλευσης που δεν ήταν νόμιμη ως προς τη σύνθεσή της.

«Οταν αναλάβαμε, είχαν σταματήσει να λειτουργούν οι ακαδημίες, η μόνη πηγή εσόδων στον σύλλογο. Βρήκαμε βρομιά και φθορές παντού. Ενέργειες δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, γιατί το προσωπικό είχε κάνει επίσχεση εργασίας», ανέφερε ο προσωρινός πρόεδρος του συλλόγου και συμπλήρωσε: «Ο σύλλογος χρωστάει παντού. Εχουν γίνει κατασχέσεις στα ποσά στη γγΑ και σε 10 τράπεζες. Μόνο το χρέος στην ΕΥΔΑΠ ανέρχεται στα 1,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και χρέος προς τον δήμο Αθηναίων για έργα που έχουν γίνει και που ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Υπάρχουν οφειλές για πετρέλαιο που ανέρχεται στα 80.000 ευρώ και για φυσικό αέριο στα 233.000 ευρώ», συμπλήρωσε.

Τα παραπάνω είναι μόνο ορισμένα από τα λάθη που έγιναν στο πέρας του χρόνου και αποδεικνύουν όχι μόνο κακοδιαχείριση, αλλά και αδιαφορία. Η ασυνέπεια του σωματείου δεν αφορά μόνο υπηρεσίες. Το χρέος που βρήκαν προς τους προμηθευτές τα μέλη της νέας διοίκησης όταν αποφάσισαν να… ανοίξουν τα λογιστικά βιβλία ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Στα 627.000 ευρώ φτάνουν τα οφειλόμενα στους αθλητές και προπονητές και στα 800.000 ευρώ στους υπαλλήλους. Και μέσα σε όλα αυτά το σωματείο συνεχίζει να μη διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς υπάρχουν υπέρογκα χρέη προς το ΙΚΑ, και για να την αποκτήσει θα πρέπει να πληρωθεί το χρέος. Πρόσφατα και έπειτα από ενέργεια της προσωρινής διοίκησης ο σύλλογος απέκτησε και πάλι φορολογική ενημερότητα.

Κουράγιο και…όποιος θέλει φεύγει

Οσα συμβαίνουν στον Πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπουν στους αθλητές και τους προπονητές που βρίσκονται εκεί να καθησυχάζουν. Και αυτό γιατί πέρα από τα οφειλόμενα που έχουν δεν γνωρίζουν πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής.

«Απορούμε με το κουράγιο των αθλητών και των προπονητών που τόσο καιρό απλήρωτοι έκαναν υπομονή. Εάν κάποιος αθλητής θέλει να φύγει, δεν θα του πούμε όχι. Απλά θα φροντίσουμε εκεί που θα πάει να έχει όλα τα απαραίτητα. Το έχουμε κάνει ήδη αυτό στο βόλεϊ. Από την άλλη, δεν διανοούμαστε να κάνουμε μεταγραφές ούτε στον στίβο ούτε πουθενά», επισήμανε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Βασίλης Ζερβουδάκης (φωτ.) και συνέχισε αναφερόμενος στα Τσικλητήρεια: «Του χρόνου εάν είμαστε εδώ τα Τσικλητήρεια θα γίνουν κανονικά. Οποιος θέλει να καταστρέψει τον σύλλογο, είναι εχθρός μας».

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος της Κυψέλης είναι ανοιχτός σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αφού με ένα συμβολικό ποσό μπορεί κάποιος να γίνει μέλος του και να συμμετέχει στις ψηφοφορίες, λειτουργώντας σαν ανοιχτό κλαμπ.

«Ελλειψη ενδιαφέροντος»

Το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτεία διέθετε στον Πανελλήνιο τον… οβολό της και τώρα πλέον δεν συνεχίζει έχει προβληματίσει την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου. «Η πολιτεία, που κατά καιρούς έδινε χρήματα, τώρα πλέον δεν έχει αυτή τη διάθεση. Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί πριν έδινε και τώρα δεν δίνει. Από την πολιτεία υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος, χωρίς όμως να έχει φροντίσει τόσο καιρό να ασκήσει εποπτεία στα χρήματα που δίνονταν στον σύλλογο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις έτσι ώστε να περιοριστούν τα χρέη. Σε κάποιες περιπτώσεις το καταφέραμε. Εχουμε καλέσει ορκωτούς λογιστές για να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά του συλλόγου. Το ζητούμενο είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση εάν δεν ήταν διατεθειμένη να καταστρέψει τον σύλλογο θα μπορούσε να είχε λύσει αρκετά από τα προβλήματα που δημιούργησε», επισήμανε σχετικά ο Ζερβουδάκης.

«Ακολουθεί αγωγή»

Οι άνθρωποι της προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου ξεκαθάρισαν ότι θέλουν η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου να συνεχίσει να φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Κυψέλης. «Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, αλλά αυτό έπεσε στο κενό. Ο Πανελλήνιος δεν έκλεισε την πόρτα στην ΚΑΕ. Μαθαίνουμε ότι έχει σκοπό να ορίσει τη Λαμία ως έδρα. Αν καταλήξουν να πάνε στη Λαμία, πρέπει να μας ενημερώσουν.

Αυτό πρέπει να γίνει μέσα από γενική συνέλευση στην οποία πρέπει να μετέχει και ο Ερασιτέχνης που έχει το 10% της ΚΑΕ. Γενική συνέλευση δεν έχει γίνει ποτέ. Είμαστε αντίθετοι στο να φύγουν από την έδρα της Κυψέλης. Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Εδώ και 10 χρόνια η ΚΑΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ερασιτέχνη. Εχουμε ήδη στείλει εξώδικο στην ΚΑΕ και θα ακολουθήσει και αγωγή. Κι αυτό δεν το κάνουμε για τα λεφτά, αλλά γιατί δεν σεβάστηκαν την ιστορία του συλλόγου», ανέφερε σχετικά ο Βασίλης Ζερβουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου