Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων, στην καθαριότητα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση,  με την οποία παρατείνονται αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους, όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ α΄βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.
Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.


Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων μέχρι το τέλος του χρόνου αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση από όλες τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που έχει γίνει από καταβολής του ελληνικού κράτους και θα καλύψει έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς των ΟΤΑ, που στα χρόνια των μνημονίων «αποψιλώθηκαν» κυριολεκτικά και αφορά άμεσα την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου