Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Έ όχι, κύριε υπουργέ, και το κυνήγι «εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης»…! Δεν νομίζετε ότι υπερβάλλετε; (του Στέφανου Σταμέλλου)

Έ όχι, κύριε υπουργέ, και το κυνήγι «εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης»…! Δεν νομίζετε ότι υπερβάλλετε;

Μεταξύ μας τώρα… μήπως ξεπεράσατε τα όρια της λογικής; Από πότε έχετε να περπατήσετε στα δάση και στα βουνά της πατρίδας μας;; Από πότε έχετε να βρεθείτε ανάμεσα σε κυνηγούς;;; όχι με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη…

Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε αναλογικά με τον πληθυσμό τον μεγαλύτερο «στρατό» με αντίπαλο «εχθρό» τη φύση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC πριν λίγα χρόνια, ο αριθμός των κυνηγών στην Ελλάδα προσεγγίζει τους 270.000 περίπου - αριθμός που προσδιορίζεται και από τα επίσημα στοιχεία - και ο αριθμός αυτών που κυνηγούν χωρίς άδεια ανέρχεται στους 230.000 περίπου. Άρα το σύνολο αυτών που κατέχουν νόμιμα ή χωρίς άδεια όπλο ξεπερνάει τους 500.000. Ο αριθμός των όπλων μπορεί να ξεπερνάει το εκατομμύριο, με δεδομένο ότι ο κάθε κυνηγός μπορεί να διατηρεί περισσότερα από ένα όπλο.

Πεντακόσιες χιλιάδες όπλα είναι, εν δυνάμει, στραμμένα συνεχώς κατά της άγριας ζωής στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Όπλα όλων των εργοστασίων και μιας μεγάλης γκάμας φυσιγγίων, ανάλογα με τον «εχθρό». Φυσίγγια από μονόβολα για τα μεγάλα θηλαστικά - ονόματα δεν λέμε, είναι κρατικό μυστικό - έως τα μεγάλης διασποράς για τους μικρούς ιπτάμενους «εχθρούς». Ένας καλοσυντηρημένος «στρατός» και ένας διαρκής πόλεμος μέχρις εσχάτων! Σύνθημά τους: “ένας είναι ο εχθρός, η φύση!” Και όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί που γίνεται «περιβαλλοντική ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ βιώσιμη διαχείριση»∙ και τώρα μάλιστα επίσημα με χρήματα του ΕΠΠΕΡΑΑ!.

Μπράβο σας κύριε υπουργέ. Έχετε βρεθεί πιο μπροστά από τόσους άλλους προκατόχους σας, που δεν το τόλμησαν∙ ενώ εσείς τολμάτε!. Η φύση και η άγρια ζωή θα σας μνημονεύει ως ευεργέτη!!

Λαμία, 18.12.2018

Στέφανος Σταμέλλος
http://www.e-ecology.gr
https://www.facebook.com/stefanos.stamellos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου