Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η έλλειψη πάρκων αναψυχής και η αλαζονεία των αυτοδιοικητικών (του Γιώργου Γκέκα)

Με αφορμή την έλλειψη Πάρκου αναψυχής και την αδιαφορία των αυτοδιοικητικών έχω να επισημάνω κάποια πράγματα που χρήζουν σημασίας σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη πόλη μας.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρ' ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά δεν έχουν εκδηλώσει στοιχειωδώς κάποιο ενδιαφέρον ο δε Δήμαρχος δεν δέχεται τους δημότες στο Γραφείο του προκειμένου να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα!!!

Έχει γίνει το αίτημα μέσω της γραμματέας του αλλά ....καμία απάντηση.

Υπάρχουν εθελοντές πολίτες που θέλουν να συνδράμουν σε μια προσπάθεια αξιοποίησης Πάρκων αναψυχής στη πόλη μας αλλά οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί με την στάση τους έχουν απαξιώσει τον εθελοντισμό!!!


Πριν ένα χρόνο περίπου και μετά από πολλές προσπάθειες επισκέφτηκε το Χαλκιοπούλειο Πάρκο αναψυχής αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών αποτελούμενη από 3 αντιδημάρχους και τον δήμαρχο για να δουν τα χρονίζοντα προβλήματα και την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο χώρος.

Ο ένας εκ των τριών είχε μπλοκάκι και έγραφε ότι θα κάνουμε τούτα και εκείνα στο διάστημα που απομένει μέχρι λήξη θητείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε τίποτα στο διάστημα που μεσολάβησε .

Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνονται έργα που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση ημετέρων, να εκμεταλλεύονται από τις απευθείας αναθέσεις και όχι μόνο ....το δημόσιο χρήμα και να νοιάζονται μόνο για τη καρέκλα και τη προβολή.

Υπενθυμίζω - το έχω αναφέρει σε πολλές δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ τα τελευταία 6 χρόνια - ότι
η Λαμία είναι η μοναδική πόλη πανελλαδικά που δεν διαθέτει ένα πάρκο αναψυχής κύρια για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες!!!

Οι συνέπειες από την έλλειψη Πάρκου αναψυχής γίνονται εύκολα αντιληπτές:στους δημότες μας διότι δεν υπάρχουν διέξοδοι για άτομα κάθε ηλικίας κύρια στους νέους για θέματα άθλησης και αναψυχής.

Οι δε γονείς για να μυήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό μια λύση υπάρχει.

Να τα στείλουν σε γυμναστήρια με ιδία δαπάνη και μάλιστα .......σε περίοδο οικονομικής κρίσης!!!!

Άξιον αναφοράς ακόμη η παντελής έλλειψη χώρων αναψυχής με την στοιχειώδη υποδομή ( ασφάλεια - καθαριότητα) για επισκέψεις των 30 και πλέον Σχολείων της πόλης μας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τους ημερήσιους περιπάτους.

Ο Δήμαρχος και το υπόλοιπο team που διοικεί αυτή τη στιγμή τον Δήμο δεν έχει διαθέσει στα 4 χρόνια που έχουν παρέλθει και είναι στην εξουσία ούτε μισό ευρώ για την αξιοποίηση έστω!!!!! ενός Πάρκου αναψυχής στην πόλη μας!!!

Και υπόψιν ......ότι πρόσφατα ξοδεύτηκαν κάποια ποσά για διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου.

Βγήκαν απ τα ταμεία του Δήμου και ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες!!!

Αναφέρομαι στο μουσικό πρόγραμμα στο παζάρι της Λαμίας, επίσης στα Θερμοπύλεια και τελευταία!!! έχουν εξαγγελθεί δαπάνες ύψους 150.000 ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων!!!


Αν κάποιος δημότης ζητήσει να μάθει τι χρήματα ξοδεύτηκαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου τα τελευταία 4 χρόνια τότε θα διαμορφώσει τη πραγματική εικόνα της κατάστασης την οποία βιώνουμε και γιατί ένας μεγάλος αριθμός δημοτών εξαπατήθηκε από τις υποσχέσεις τις οποίες έδωσαν προεκλογικά οι τωρινοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Τελειώνω με την ευχή στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να εκλεγούν καινούργια πρόσωπα που αγαπάνε τον Δήμο πού έχουν όραμα, που γνωρίζουν τα προβλήματα, και ότι άλλο κρίνεται θετικό για την προβολή και ανάπτυξη ενός Δήμου όπου κυριαρχεί η στασιμότητα και η αδράνεια.

Γιώργος Γκέκας
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου