Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αστοχίες και ελλείψεις στη μελέτη Ανάπλασης της Πλ.Πάρκου στη Λαμία-Κίνδυνος να χαθούν 430.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

Αρνητικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στην μελέτη που υπέβαλε ο δήμος Λαμιέων για την Ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου στο κέντρο της πόλης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 η δημοτική αρχή δέχτηκε δριμεία κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση για προχειρότητα και πολλές ελλείψεις στην μελέτη που κατατέθηκε προς γνωμοδότηση.

Να σημειωθεί πως,όπως αποκαλύφθηκε στην συζήτηση,οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν μεν ομόφωνα την ένταξη του έργου για διαδικασία χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο αλλά δεν τους παρουσιάστηκε στη συνέχεια αναλυτικά η μελέτη ώστε να υπάρχει ακριβής γνώση ή διαβούλευση για το διαχρονικό μέλλον μιας από τις κεντρικότερες πλατείες της Λαμίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ''η μελέτη δεν εναρμονίζεται με το χαρακτήρα της μεγαλύτερης πλατείας της Λαμίας και δεν αναδεικνύει το ρόλο και την χρήση αυτής διαχρονικά. Επικεντρώνεται,σε μια αισθητική αναβάθμιση αμφιβόλου αποτελέσματος,που δεν συνδιαλέγεται με τις νέες προκλήσεις της καθημερινότητας στην πόλη,της βελτίωσης της ποιότητας ζωής,της διαφύλαξης της φύσης στον αστικό χώρο και των νέων τεχνολογιών.
Σε επίπεδο σχεδιασμού,τα σχέδια που κατατέθηκαν δεν αποτελούν προμελέτη,παρά μια σειρά προσχεδίων στην οποία η μικρή και μεγάλη κλίμακα της αρχιτεκτονικής σύλληψης και του σχεδιασμού απουσιάζουν.
Μελέτες που περιορίζονται σε παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης θα απορροφηθούν από την κυριαρχία της άμορφης αστικής συνθήκης.''

Δείτε αναλυτικά το πρακτικό της συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής καθώς και την σχετική εισήγηση σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10-9-2018)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου