Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Χρηματοδότηση έως 75.000 ευρώ στον Δήμο Λαμιέων για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας

Πρόγραμμα χρηματοδότησης σε Δήμους για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοίνωσε ότι αρχίζει το πρόγραμμα χρηματοδότησης, από πόρους του Υπουργείου, σε Δήμους και σε νομικά τους πρόσωπα με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Οι Δήμοι οι οποίοι ήδη λειτουργούν, είτε με τις υπηρεσίες τους είτε με νομικά τους πρόσωπα, σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας καλούνται να υποβάλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να ιδρύσουν ένα νέο τμήμα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, ή δύο τμήματα, εφόσον περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα 1 της παρ. 4 του άρθρου 2 της ΚΥΑΔ11/οικ.21568/620/12-4- 2018 (ΦΕΚ 1409Β’).

Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύεται
στον ιστοχώρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. η οποία ενεργεί, δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ αυτής, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ως φορέας Διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η πρόσκληση θα αποσταλεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και ηλεκτρονικά σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει, ή να αποτελέσουν τμήματα νέου/ νέων σταθμού/ σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος.

Η συνολική επιχορήγηση για τους Δήμους ή τα νομικά τους πρόσωπα που θα ιδρύσουν ένα νέο τμήμα δυναμικότητας 12 βρεφών, ή ένα τμήμα δυναμικότητας 25 νηπίων (η επιλογή ανήκει στον Δήμο, ανάλογα με τις ανάγκες του) δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000 ευρώ.

Για τους Δήμους του πίνακα 1 που μπορούν να ιδρύσουν δύο τμήματα (επίσης η επιλογή αν θα είναι δύο τμήματα βρεφικής ή δύο νηπιακής ή ένα βρεφικής κι ένα νηπιακής φροντίδας ανήκει στο Δήμο) η χρηματοδότηση δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των 75.000 ευρώ.

H υποβολή των προτάσεων ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αρχίζει την 2-5-2018 και λήγει την 30-06- 2018.




voucherergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου