Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ποιοί ευθύνονται για την καταστραμένη Π.Ε.Λ.; Αυτοψία:Αποκαρδιωτικές εικόνες-Θλίψη και οργή (Video, εικόνες)

Ένα θέμα που πρέπει να δουν όλοι οι Λαμιώτες-H χαμένη ευκαιρία της πόλης!

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. «Γεννήθηκε» το 1967 σε ενοικιαζόμενο χώρο στη βόρεια πλευρά της πόλης, και κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή εκθετών από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Το 1974 μεταφέρεται στον σημερινό της χώρο. Μία έκταση 167.000 τ.μ με στεγασμένους αλλά και εξωτερικούς χώρους.



Για πολλά χρόνια, η ΠΕΛ αποτέλεσε πόλο έλξης για επιχειρήσεις και επισκέπτες Πανελλαδικά. Η κάθε εκθεσιακή της περίοδος, ήταν για την πόλη μας το γεγονός της χρονιάς. Κάθε μέρα χιλιάδες επισκέπτες κάθε βράδυ, μια γιορτή…


Η ΠΕΛ στα 50 της χρόνια, μεσόκοπη, κουρασμένη και ρημαγμένη πια, αντιμετωπίζει όχι μόνο το μέλλον της αλλά και το παρόν της με αβεβαιότητα πια…


Η μαύρη τρύπα που ρούφηξε τεράστια ποσά, η καταλήστευση και η εγκατάλειψη των χώρων της, η απαξίωσή της, δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου, αλλά ανθρώπων που την κακοδιαχειρίστηκαν και την μετέτρεψαν από μοχλό ανάπτυξης, σε ετοιμοθάνατη διασωληνωμένη στην εντατική. Το τι αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, το ποιοί ευθύνονται και το αν θα «πληρώσουν» για το «έγκλημα» είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί και βέβαια, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον…


Στο τώρα…
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα της ΠΕΛ και των τοπικών αρχών και φορέων με στόχο την επανεκκίνηση της έκθεσης.


Συζητήσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο πότε υπό το φως της δημοσιότητας και πότε δια της πλαγίας οδού.

Μνηστήρες για την αξιοποίηση της πολλοί. Σχέδια, άλλα τόσα. Στο δια ταύτα; Τίποτα ξεκάθαρο, πλην του ότι όλοι δηλώνουν καλές προθέσεις.

Το στοίχημα για το άμεσο μέλλον είναι να πραγματοποιηθεί μία τριήμερη εκθεσιακή περίοδος υπό την «σκέπη» της HELEXPO.
Αυτό όμως είναι που θέλουν οι Λαμιώτες; Μια τριήμερη θεματική έκθεση μόνο για να κερδηθεί ένα στοίχημα; Και ύστερα τι;

Σε μια πόλη που απαξιώνεται διαρκώς –θυμίζουμε Νοσοκομείο Λαμίας, ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο, ΚΕΥΠ– οι Λαμιώτες αξιώνουν να μην χαθεί και η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης.


Η ΠΕΛ ανήκει στην πόλη και ως δημότες αυτής της πόλης θα πρέπει να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουμε άλλο μαρασμό και απαξίωση. Σε μια έκταση 167.000 τ.μ που θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες, δεν μπορεί να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος.

lamianow.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου