Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αλλάζει στάση το Υπουργείο για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας;

Αλλάζει στάση η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΛΑΜΙΑ FM-1.

Ο νέος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης φέρεται διατεθειμένος να απεμπλακεί το Υπουργείο ως ένα σημείο, από την σκληρή κρατικίστικη πατερναλιστική τακτική του προκατόχου του κ.Παπαδημητρίου και ανάβει πράσινο φως για την σύσταση του νέου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης της ΠΕΛ.

Μπροστά στο διαφαινόμενο πολιτικό κόστος από την για δεύτερη χρονιά αδρανοποίηση της ΠΕΛ, ο κ.Δραγασάκης εκφράζει την συγκατάθεση του να μεταβιβαστεί η διοργάνωση της στην Αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού με πιθανή ενεργή συμμετοχή και άλλων θεσμικών φορέων όπως του ΕΒΕ Φθιώτιδας.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος
θα επεξεργαστεί σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία και της Περιφέρειας Στερεάς, το πλαίσιο διαμόρφωσης του ενδιάμεσου φορέα ώστε αν όχι φέτος-πιθανόν τον Οκτώβριο- από του χρόνου να επαναλειτουργήσει η Έκθεση αφού βέβαια αποκατασταθούν οι φθορές και οι καταστροφές που έχουν γίνει στις εγκαταστάσεις της και φυσικά επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα!
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξει και η προβλεπόμενη νομοθετική ρύθμιση από πλευράς Υπουργείου.
Αν όλα πάνε καλά τότε η αυτοδιοίκηση θα αναλάβει το κόστος αποκατάστασης του χώρου όπου θα φιλοξενηθεί το φετινό Ράλι Ακρόπολις το οποίο σε κάθε περίπτωση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ.

 lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου