Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δημοτικό Συμβούλιο Μαθητών: Οι μαθητές προτείνουν,αλλά ποιος τους ακούει...

Με αφορμή την δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαθητών του Δήμου Λαμιέων στις 21 Μαρτίου 2018 προσπαθούμε να θυμηθούμε ποια αποτελέσματα είχε η περσινή πρώτη συνάντηση των μαθητών της Λαμίας και πόσα από τα αιτήματα που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δρομολογήθηκαν προς λύση από τον Δημοτική Αρχή.

Τα παιδιά της Λαμίας πέρυσι μας είχαν όλους καταπλήξει με την ωριμότητά τους, τις καίριες επισημάνσεις για της καθημερινότητα και την λειτουργία της πόλης αλλά και με πολλές προτάσεις καινοτόμες προς της κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Μερικές από τις πολλές προτάσεις ήταν:
1.Αξιοποίηση του Ξηριά Λαμίας με περιποίηση του περιβάλλοντα χώρου για περίπατο
2.Άμεση αξιοποίηση-άνοιγμα του χώρου πρασίνου στον λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ
3.Επέκταση των ποδηλατοδρόμων στην πόλη
4.Θέσπιση ειδικού ετήσιου βραβείου για το πιο ''καθαρό'' σχολείο
5.Δημιουργία παιδικής χαράς και χώρου άθλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες
6.Θέσπιση Βουλής των Δημοτών

Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση και καθήκον της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να επεξεργάζεται και να υλοποιεί όσες προτάσεις μπορεί παρουσιάζοντας έναν Ετήσιο Απολογισμό Πεπραγμένων πριν την έναρξη του επόμενου Μαθητικού Συμβουλίου, ώστε τα παιδιά να αντιλαμβάνονται πως πραγματικά συμμετέχουν ενεργά στην βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζουν και μεγαλώνουν.
Διαφορετικά η αδράνεια και η αδιαφορία θα καταστήσουν εντελώς ανενεργό τον θεσμό και θα ακυρώσουν οποιαδήποτε προσπάθεια της νεολαίας για συμμετοχή και διαβούλευση στο να κτίσουν το μέλλον τους.

Διαβάστε αναλυτικά τι ζήτησαν τα παιδιά στο Πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μαθητών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου