Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Λάθος ή απόφαση για τα σκουπίδια! Ξανά την Δευτέρα Δημοτικό Συμβούλιο στη Λαμία!

Όταν έχει επιλεγεί ο δρόμος της κοινωνικής σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης και προσπαθείς με ΜΑΤ,εισαγγελείς και αστυνομία να περάσεις αμφισβητούμενες αποφάσεις τότε υπό το κράτος της πίεσης υποπίπτεις σε λάθη που σε εκθέτουν πολιτικά.

Έτσι το σοβαρότατο αυτό θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων θα ξανασυζητηθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017,την ίδια ώρα που  η πόλη γεμίζει από σακούλες απορριμμάτων.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή με την υπερπλήρη σε στελέχωση Εκτελεστική Εξουσία προσπαθεί κατασκευάζοντας άλλοθι να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε στην πόλη, μη κάνοντας χρήση της νομοθεσίας που επέτρεπε την επαναπρόσληψη των 47 συμβασιούχων έως τον Μάρτιο του 2018,καθιστώντας την Λαμία ως τον μοναδικό σχεδόν δήμο σε όλη την Ελλάδα που έχει πρόβλημα αυτή την ώρα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Έτσι το σήριαλ συνεχίζεται και να δούμε που και πώς θα καταλήξει...

Λαμία: Ξανά Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα-Μπέρδεψαν τους κωδικούς και… επαναλαμβάνεται το προηγούμενο!

Αυτό σίγουρα δεν συμβαίνει κάθε μέρα… Τις προάλλες -ως γνωστόν- (Τετάρτη 27/09) συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων με 33 θέματα. Εκεί η δημοτική αρχή έφερε αιφνιδιαστικά το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς. Ένα θέμα που ήρθε εκτός ημερησίας διατάξεως, αιφνιδιάζοντας το σώμα. Η πρόταση Λάμπρου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία άλλα είναι σα να μην ψηφίστηκε! Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σαν να μην έγινε ποτέ!

Τι συνέβη;

Μπέρδεψαν τους κωδικούς!

Ναι καλά διαβάσατε, έγινε και αυτό στην Λαμία…

Στην υπ’ αριθ. 369/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη την 27-9-2017, εκ παραδρομής
ανεγράφη ότι η δαπάνη της παρεχόμενης υπηρεσίας θα καλυφθεί από ίδιους πόρους ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λαμιέων, σε βάρος του ΚΑ 20.6277.0001 του προϋπολογισμού του Δήμου, αντί του ορθού ΚΑ 20.6277.0002.

Τι γίνεται τώρα; Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται εκ νέου να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (02/10-15.00) … ξανά με το ίδιο θέμα, μόνο που τώρα δεν υφίσταται αιφνιδιασμος και το ζήτημα της αποκομιδής στον ΦΟΔΣΑ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς!



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ… ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην οδό Αινιάνων 6, την 2η του μηνός Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 3:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα και συντέμνεται η προβλεπόμενη από το άρθρο 67 παρ.4 του ν. 3852/2010 προθεσμία πρόσκλησης σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου σύμφωνα με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου, δεδομένου ότι προκύπτει άμεση, κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη του Δήμου Λαμιέων να καλύψει τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος .

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Χαλβαντζής

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 2/10/2017
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. – 29/9/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Θέμα 1 : ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΡΟΥΛΙΑΣ

Θέμα 2 : ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 369/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ

lamianow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου