Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιπολίτευση Δημοτικού Συμβουλίου :''Αρένα το Δημοτικό Συμβούλιο.Επίδειξη αυταρχισμού από την Δημοτική Αρχή''(βίντεο)

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε για μια ακόμη φορά το όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας το μεσημέρι της Δευτέρας .Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού , τελειώνοντας η συνεδρίαση οι επικεφαλής των παρατάξεων προχώρησαν σε δηλώσεις σε κοινή συνέντευξη από τα έδρανα της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου .

Χαρακτήρισαν «αυταρχική την στάση της πλειοψηφίας και έθεσαν ζητήματα Δημοκρατίας στην λειτουργία του οργάνου. Μάλιστα όπως ανακοίνωσαν το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενημερώσουν με μια σειρά ενεργειών τους πολίτες της Λαμίας «… τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπηρετούμε ..»



«Τα γεγονότα που συμβαίνουν δεν τιμούν την Λαμία.. δεν τιμούν το Δημοτικό Συμβούλιο …» σημείωσε ο Παναγιώτης Στασινός. «Υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας , υπάρχει έλλειμμα λειτουργίας των επιτροπών που δεν συγκαλούνται , που δεν λειτουργούν ποτέ. Το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε η πρόταση σύσσωμης της μειοψηφίας είναι ανεπίτρεπτο. Δεν τιμά πρωτίστως το προεδρείο .Ζητάμε από τον λαό της Λαμίας να ακυρώσει με την στάση του τέτοιες συμπεριφορές .Ο τρόπος που παίρνει αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντιδημοκρατικός ..»

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς έκανε λόγο για
πρωτόγνωρες καταστάσεις «Αυτό που ζήσαμε είναι πρωτοφανές. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας από ανώτατο όργανο διαλόγου μετατράπηκε σε αρένα , με πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και πυγμής από την Δημοτική Αρχή . Αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την συζήτηση και μάλιστα για ένα θέμα που έφερε σύσσωμη η αντιπολίτευση .Η Δημοκρατία στηρίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας αλλά δεν προβλέπει πουθενά να φιμώνεται η μειοψηφία .Εμείς δεν ήρθαμε στην συνεδρίαση για ένα καπρίτσιο. Ήρθαμε να συζητήσουμε ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την πλειονότητα των δημοτών μας . Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας προς όφελος των συμπολιτών μας..»

Η Μαρία Αντωνίου , που κατέθεσε και την πρόταση μομφής στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου , έκανε και αυτή λόγω για πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Προσπάθησαν πάλι με μεθοδεύσεις να αποφύγουν την συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Προσπάθησαν και πάλι να το αποτρέψουν ακόμη και όταν εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Εδώ με τα όσα συμβαίνουν τίθεται θέμα Δημοκρατίας στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο πρόεδρος ερμήνευσε και ερμηνεύει όπως ήθελε το ζήτημα …Έτσι όπως πάμε δεν θα συζητηθεί ποτέ , κανένα αίτημα της μειοψηφίας , κανένα θέμα της αντιπολίτευσης .Συναντούμε εμμονή και αυταρχισμό κάθε φορά…»

Ο Γιώργος Σαγιάς τόνισε ότι «…δυστυχώς η πλειοψηφία και κάποιοι δημοτικοί της Σύμβουλοι δυναμιτίζουν το κλίμα στα Συμβούλια. Εδώ δουλεία μας είναι να βρίσκουμε λύσεις για το καλό των πολιτών . Δεν είναι δυνατόν να μην συζητούμε τέτοια θέματα…. «

Ο Τάσος Χρονάς ζήτησε από όλους «..να αποκαταστήσουμε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου . Με τις συμπεριφορές του προεδρείου ακυρώνονται δικαιώματα της αντιπολίτευσης, ένα νόμιμο δικαίωμα να συζητήσουμε όπως προβλέπεται ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τους συμπολίτες μας . Ζήσαμε μία «εκρηκτική κατάσταση» και πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολέψουν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα με τέτοιες συμπεριφορές . Εμείς θα πρέπει να ενημερώσουμε τον λαό της Λαμίας το επόμενο διάστημα και αυτό θα κάνουμε …»

πηγή:
ilamia.gr και lamianow.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου