Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Όλα τα είδαμε σήμερα στην Αινιάνων: ΜΑΤ, συλλήψεις, ένταση και επεισόδια!

'Ολα τα είχε και το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων: Συλλήψεις, ΜΑΤ, αποχωρήσεις, ύβρεις, φωνές, ένταση, εκνευρισμό…
Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής, μεταξύ των οποίων και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας.  Αιτία ήταν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και των απολυμένων συμβασιούχων στην καθαριότητα, η οποία ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.


Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο, στην Αινιάνων, που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Είχαν προηγηθεί μηνύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε βάρος απολυμένων συμβασιούχων, και πιο συγκεκριμένα κατά του κου Μπρέκη και Χουσιάδα, αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας με τις οποίες η δημοτική αρχή ζητούσε «προστασία του χώρου της συνεδρίασης», αλλά και ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε μία άδεια αίθουσα, μιας και μόνο Σύμβουλοι και δημοσιογράφοι μπορούσαν να περάσουν, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία με 23 ψήφους (και οι 3 γνωστές διαρροές)  για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Η αντιπολίτευση στο δήμο της Λαμίας κατηγορεί τόσο τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη όσο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρία Χαλβατζή (και μάλιστα απειλούν με μηνύσεις) για παράβαση καθήκοντος. Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο δήμο χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση ως «παρωδία» και κάνουν λόγο για κατάθεση προσφυγών στον ελεγκτή νομιμότητας έτσι ώστε να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν σ’ αυτήν τη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου 40 μέρες, για πρώτη φορά, η δημοτική αρχή «άνοιξε τα χαρτιά της» στο ζήτημα της ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τότε όμως, με παρέμβαση των απολυμένων συμβασιούχων ακυρώθηκε η λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Χθες με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου οι εντάσεις κορυφώθηκαν και υπήρξαν πολλαπλές πολύωρες διακοπές. Στην πρώτη δίωρη διακοπή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό. Στη συνέχεια υπήρξε νέα διακοπή στη συνεδρίαση καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας για να ξεκινήσει και πάλι η συνεδρίαση λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο αργότερα και ενώ είχε φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας για το κρίσιμο θέμα της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων, οι απολυμένοι συμβασιούχοι κατέλαβαν τον χώρο της συνεδρίασης και δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε και πάλι.

Το δημοτικό συμβούλιο επανήλθε σε συνεδρίαση λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης για σήμερα στις δύο το μεσημέρι.

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο χώρο της συνεδρίασης από τη μια το μεσημέρι, όπου δεν επέτρεπε σε όλους την είσοδο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους απολυμένους συμβασιούχους, συνδικαλιστές, όλα τα μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας στο δήμο, εκτός από τις προσφυγές κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι κάθε δημοτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ότι η κρίση για την παρούσα δημοτική αρχή θα έρθει στο τέλος της 5ετίας.

Πηγή : Mag24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου