Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

«Χρυσάφι» θα πληρώσουν οι Λαμιώτες τα σκουπίδια, 2.178.000,000 το χρόνο, 4.356.000,000 την διετία !

«Χρυσάφι» αναμένεται να πληρώσουν οι Λαμιώτες την αποκομιδή απορριμάτων σύμφωνα με την εισήγηση που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο κατεπείγον Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης. Όπως θα δει κάποιος στην αναλυτική εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Λάμπρου το συνολικό κόστος για την αποκομιδή θα ξεπεράσει τα 2.000.000 ευρώ (2.178.432,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% για ένα έτος) ανά έτος ενώ σε βάθος διετίας θα φτάσει το ποσό των… 4.356.864,00!

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος το ποσό ξεπερνά κατά πολύ το αντίστοιχο που δαπανούνταν ως τώρα για τους 47 συμβασιούχους της καθαριότητας Ο.Χ. Ένα ακόμη ζήτημα που μπαίνει στο τραπέζει έχει να κάνει με την απευθείας ανάθεση που θα γίνει ως τους 8 μήνες όπου θα χρειαστεί (μεσοδιάστημα) ώστε να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στον εργολάβο για την αποκομιδή.



Αναμφίβολα το αυριανό μεσημεριανό Δ.Σ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτό και εκ νέου θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr οι επικοινωνίες στο εσωτερικό του συνδυασμού του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη είναι συνεχείς τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι διακριτή η αμφιβολία αρκετών στελεχών ως προς την ψήφιση και την… σύμπλευση στο ζήτημα των απορριμάτων. Άλλωστε είδαμε ότι και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο οι κ.κ Τσακμάκης, Μώρης, Νταφλούκας και Κερπινιώτης αποστασιοποιήθηκαν. Αυτή την στιγμή υπάρχει σοβαρή αμφιβολία αν το όλο ζήτημα περάσει έστω και με πλειοψηφία.

Δείτε αναλυτικά την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, εδώ

Πηγή : LamiaNow. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου