Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Λαμία:Απεργία συμπαράστασης στους συμβασιούχους

Την έμπρακτη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων στην αποψινή συνεδρίαση. Μάλιστα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Θανάσης Παπαϊωάννου ζήτησε να οργανωθεί πορεία διαμαρτυρίας για την στάση του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

Έτσι αύριο το πρωί στις 9.30 προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και στην συνέχεια πορεία ως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης. Αύριο στο πλαίσιο της κινητοποίησης δεν θα γίνει αποκομιδή με όλα τα απορριμματοφόρα γιαυτό και οι δημότες θα πρέπει να μην κατεβάσουν σκουπίδια.

Δείτε και το ψήφισμα που κατέθεσαν στο Δ/Σ Λαμιέων οι συμβασιούχοι:


Ζητάμε την συμπαράστασή σας στον αγώνα των εργαζομένων της Καθαριότητας και καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την ομαλή λειτουργία των Δήμων, δίνοντας οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους. Στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η καταβολή των δεδουλευμένων…

Το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι καθ’ όλα δίκαιο, αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούμε να πληρωθούμε από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων.

Η διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας, ομηρίας και πελατειακών σχέσεων στους Δήμους πρέπει να τερματιστεί. Οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, μεθόδευση που μας βρίσκει αντίθετους». Θέλουμε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να στηρίξει το έργο και τον ρόλο των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας, το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό και πρώτης γραμμής για τον Δήμο, τους Δημότες και την πόλη.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα στελέχωσης των δήμων δεν λύνεται με συμβάσεις και πρέπει οι υπαρκτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες στην παρούσα φάση καλύπτονται από προσλήψεις Ι.Δ.Ο.Χ. προσωπικού να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων».

Θέλουμε με ψήφισμα, ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει τα παραπάνω και να τα κοινοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου