Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Συνάντηση Φιλοζωικού με τον Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη στην Λαμία


Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
για τη συνάντηση με τον Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη


Στις 19 Μαΐου 2017 στη Λαμία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιρώνης Ιωάννης, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας( Π.Φ.Π.Ο.) Αγγέλα Μπαρτσιώκα και την  πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Στη συνάντηση εκτέθηκε η σταθερή αντίθεση του Φιλοζωικού Κινήματος στη λατρευτική σφαγή χωρίς αναισθησία, κοσερ και χαλαλ και γνωστοποιήθηκε η πρόθεση για την κατάθεση άμεσης προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα στον δήμο Λαμιέων αλλά και σε όλη την χώρα και την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων που αφορούν τη μείωσή τους τονίστηκε ως άμεση προτεραιότητα η επιβολή με Υπουργική Απόφαση  αναγκαστικής στείρωσης των δεσποζόμενων σκύλων για 5 χρόνια.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα να δρομολογηθεί δωρεάν στείρωση ή ελάφρυνση του απαιτούμενου κόστους της επέμβασης κατά περίσταση για όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, όπως και αρωγή από εθελοντές κτηνιάτρους. Παράλληλα θίχτηκαν οι ανεπάρκειες και ασάφειες της Νομοθεσίας που αφορά τα ζώα και οι πιθανές βελτιώσεις της.

Ο Υπουργός είχε θετική αντιμετώπιση στα περισσότερα θέματα και ανοίχτηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας για πιο άμεσες ενέργειες στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια αυτά ο κ. Τσιρώνης ζήτησε τεχνική βοήθεια από τους Φιλόζωους ώστε να προωθηθούν τα ώριμα προς επίλυση θέματα από το Υπουργείο του.
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου