Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γιατί ψηφίσαμε αρνητικά στην χορηγία των 100.000 ευρώ για το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λαμία συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης-υποστήριξης της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) για την διοργάνωση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 στην περιοχή μας.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για τον τρόπο και το ποσό της χορηγίας σε μία διοργάνωση που όπως φαίνεται χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τους πολίτες.

Από την συζήτηση αλλά και από μια αναζήτηση στην Διαύγεια φαίνεται πως Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει περίπου 300.000 ευρώ στην ΟΜΑΕ χωρίς να υπάρχει αναλυτικός προϋπολογισμός του που και πώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.
Ενδεικτικά ο Δήμος Λαμιέων θα δώσει 100.000 ευρώ (25.000 περισσότερα από το 2016) ,η Περιφέρεια Στερεάς 100.000 ευρώ,ο Δήμος Αμφίκλειας 20.000 ευρώ,ο Δήμος Μώλου 10.000 ευρώ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας 20.000 ευρώ.

Παράλληλα δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που δόθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης για οφέλη μη μετρήσιμα αφού πραγματικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο ωφελήθηκε τουριστικά και οικονομικά ο Δήμος Λαμιέων από την περσινή διοργάνωση.

Ένα στοιχείο επίσης που μας προβληματίζει είναι το περιβαλλοντικό κόστος το οποίο δεν αποτιμάται από κανέναν αφού το ράλλυ διέρχεται από περιοχές NATURA και τίθεται το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της μη ρύπανσης των ευαίσθητων οικοσυστημάτων.

Θεωρούμε πως κάθε ευρώ που φεύγει από το πορτοφόλι του δημότη θα πρέπει να δίδεται με μεγάλη σύνεση και να επιστρέφει πολλαπλάσια στον ίδιο.

Με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας για το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 θεωρούμε πως ο μέσος κάτοικος της Λαμίας ελάχιστα θα κερδίσει από όσα χρήματα καλείται να δώσει και για τον λόγο αυτόν δεν ψηφίσαμε θετικά την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε επίσης
Η σύμβαση της ΟΜΑΕ με την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Η χορηγία της ΕΡΤ  στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου