Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΥΠΕΣ: Πέντε βήματα για την μονιμοποίηση συμβασιούχων σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Τα πέντε βήματα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εκπροσώπους Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από την Αθήνα και την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα βήματα θα είναι:
-Καταγραφή των συμβάσεων

-Αξιολόγησή των συμβάσεων

-Διαπίστωση του πραγματικού χαρακτήρα της εργασιακής σχέσης

-Διακομματικός διάλογος

-Επιλογή διαδικασιών που θα ενισχύουν τη διαφάνεια της συγκεκριμένης παρέμβασης μέσω του ΑΣΕΠ ή αντίστοιχης Ανεξάρτητης Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr και επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με ορίζοντα τα τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το αίτημα των εργαζομένων αφορούσε τη μόνιμη και σταθερή εργασία με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου