Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Διάκεια 2017 – Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού

"Δύο ημέρες θα κρατήσουν φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της τοπικής εορτής για τη Λαμία, «Διάκεια» σε ανάμνηση της θυσίας του Αθανασίου Διάκου και της ηρωικής μάχης της Αλαμάνας."

Συγκεκριμένα οι παραδοσιακές εκδηλώσεις τιμής στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης θα διεξαχθούν την Κυριακή 23 Απριλίου, ενώ το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

2) Ώρα : 08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμίεων.

3)  Ώρα : 17.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

4) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 15ης  Μαΐου  μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Β. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ  ΔΕΗΣΗ

1) Ώρα  10.15 π.μ.   Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

2) Ώρα  10.30 π.μ.   Τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Ναό από τον εκπαιδευτικό κ. Σταυρόπουλο Βασίλειο, ∆ιευθυντή του Ειδικού ∆ηµοτικού Σχολείου Λαµίας, σύµφωνα µε το αρ. Φ23/1536/29-03-2017 έγγραφο της ∆/νσης Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Στη συνέχεια, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση  στεφάνων  από  τους  κ.κ. :

– Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

– Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

– Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

– Ανώτερο ∆ιοικητή Φρουράς

– ∆ήµαρχο Λαµιέων

– Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθ.∆ιάκου κ. Αθανάσιο Μαστροκωστόπουλο

– Πρόεδρο της Αδελφότητας Αθανασίου ∆ιάκου κα.Μαρία Μαστροκωστοπούλου

– Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρτοτίνας κ. Βασίλειο Κάππα

– Πρόεδρο του Συλλόγου Αρτοτινών «Ο Αθ.∆ιάκος», κ. Μαρτέκα Θεόδωρο

 Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύµνος και στη συνέχεια η ποµπή θα επιστρέψει στο Περιφερειακό Κατάστηµα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ώρα 07.00µ.µ.: Μουσικοχορευτική Εκδήλωση παιδικών και εφηβικών τµηµάτων του Λυκείου Ελληνίδων Λαµίας, αφιερωµένη στη Μνήµη του Αθανασίου ∆ιάκου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και του ∆ήµου Λαµιέων στο Αµφιθέατρο του Πνευµατικού και ∆ιοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαµία.

Πηγή : efthia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου