Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Συλλογή υπογραφών:Κε Μπακογιάννη: Σας καλούμε να μην μετατρέψετε την Στερεά σε Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού

Ψήφισμα avaaz πολιτών εδώ
Λέμε όχι στην μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς 
σε Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού
Υπογράφω εδώ 

«Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν 32 Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί. Η περιφέρειά μας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να την καταστήσουν το κέντρο του κυνηγετικού τουρισμού στη χώρα μας. Με την συμμετοχή μας στην έκθεση και με τον σχεδιασμό που κάνουμε για την προβολή των δυνατοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για το κυνήγι, το ψάρεμα και όλες τις δραστηριότητες στη φύση, μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και την οικονομία μας».

Αυτά δήλωνε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννηςκατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων, όπου ανακοίνωσε και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» που αφορά σε κυνηγούς από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όσοι υπογράφουμε, διαμαρτυρόμαστε και λέμε όχι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που προβάλλουν το κυνήγι ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους στο πλήθος των κυνηγών και τη δύναμη των κυνηγετικών συλλόγων.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μετατροπή της Στερεάς Ελλάδας σε απέραντο κυνηγότοπο και να σχεδιάσει το μέλλον της με βάση τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας.

Τον καλούμε να σεβαστεί τις υποχρεώσεις,
που απορρέουν από τη σύγχρονη πραγματικότητα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφορούν στην προστασία της φύσης και του τοπίου, στη σύγχρονη και ολοένα αυξανόμενη τάση για οικοτουρισμό και εναλλακτικές δραστηριότητες, στη δημιουργία θέσεων εργασίας κοντά στη φύση και όχι κόντρα σε αυτή. Η στήριξη του κυνηγετικού τουρισμού ευνοεί την προώθηση μιας κουλτούρας βίας και χρήσης όπλων, που στις σύγχρονες συγκυρίες μόνο ωφέλιμη δεν είναι. Αντίθετα θα πρέπει οι δραστηριότητες που προωθούνται να καλλιεργούν ήθος επιμελητείας της φύσης.

Τον καλούμε να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις πολιτικές προστασίας από την ερημοποίηση και την κλιματική αλλαγή, προστασίας των σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, τη διαχείριση όλων των Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας και τέλος τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με την ουσιαστική ανασυγκρότηση και όχι τη διάλυση της υπαίθρου, τη δημιουργία οικονομίας και τουρισμού με οφέλη για όλους και όχι μόνο για όσους επιβάλλονται με τη βία και τα όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου