Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση καταγγέλει ο Φιλοζωικός

Πρόσφατα δημοσιεύματα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι σημαίνει τελικά δημοσιογραφία,τι είναι συκοφαντία και τελικά ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Τύπου με βάση τον δημοσιογραφικό κώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία-επιστολή του Φιλοζωικού Συλλόγου για αυθαίρετα συμπεράσματα ,παραπληροφόρηση και προπαγάνδα της εφημερίδας ''Λαμιακού Τύπου''στην επιστολή που απεστάλη απο τον Σύλλογο, μετά την απόφαση του Κου Μπακογιάννη να κάνει την Στερεά Ελλάδα Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού.


Διαβάστε την αιχμηρή διαμαρτυρία-καταγγελία  του Φιλοζωικού Συλλόγου και δείτε την επιστολή στην οποία αναφέρεται εδώ

Πρός Διευθυντή Σύνταξης ''Λαμιακού Τύπου''
Κοιν.:ΜΜΕ

Κε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στον Λαμιακό Τύπο του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2017 οτι η Γραμματέας του Συλλόγου μας Κα Γρίβα Έφη κάλεσε τον Κο Μπακογιάννη να παραιτηθεί,φράση που όχι μόνο δεν περιέχεται στην επιστολή της αλλά ούτε καν υπενοήθη.

Αν ο συντάκτης του ανυπόγραφου άρθρου δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κείμενα που λαμβάνει,καλά θα κάνει να τα παραθέτει αυτούσια για να βγάζουν οι αναγνώστες του μόνοι τους τα συμπεράσματά τους και όχι να διαβάζουν τα αυθαίρετα δικά του.
Αν πάλι δεν στερείται νοητικών ικανοτήτων και συκοφαντεί στοχευμένα τότε αυτό λέγεται προπαγάνδα και δεν του επιτρέπεται να έχει την δημοσιογραφική ιδιότητα.

Παρεπιπτόντως στις δημοκρατικές χώρες η παραπληροφόρηση διώκεται ποινικά από τα αρμόδια όργανα.

Περιμένουμε άμεσα την διορθωτική σας κίνηση δημοσιεύοντας την επιστολή στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Έφη Γρίβα-Γραμματέας                                                                               Αγγέλα Μπαρτσιώκα -Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου