Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Άκυρη η απόφαση της ΔΕΥΑ Λαμίας για τον ιατρό εργασίας!

Αυτεπάγγελτη ενέργεια από την Αποκεντρωμένη που απέρριψε και την προσφυγή άλλου ιατρού για την υπόθεση

Απροσδόκητη τροπή παίρνει το θέμα του ιατρού εργασίας στη ΔΕΥΑΛ. Ένα θέμα που είχε συζητηθεί σε υψηλούς τόνους στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων μετά τις αναφορές της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας (ΠΕΠΛΑ) και του επικεφαλής της, ιατρού Παναγιώτη Στασινού.

Σημείο τριβής η υψηλή αμοιβή της ιατρού που είχε αναλάβει, σε παραφωνία με ανάλογες συμβάσεις άλλων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου (χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί η Περιφέρεια με 5πλάσιο σχεδόν αριθμό υπαλλήλων και με το μισό ποσό!). Τότε συνάδελφος ιατρός προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΔΕΥΑΛ.



Σήμερα (29/3) η Αποκεντρωμένη ήρθε να ακυρώσει την επίμαχη απόφαση 11/2017 της ΔΕΥΑΛ, όχι όμως για την προσφυγή του γιατρού, καθώς σύμφωνα με το νόμο που προβλέπει τις διοικητικές προσφυγές, δεν επιτρέπει την προσφυγή κατά των αποφάσεων των επιχειρήσεων, αλλά αυτεπαγγέλτως καθώς ανακάλυψε ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την επιλογή της γιατρού.


Ειδικότερα περιγράφει το άρθρο 16 του νόμου 3850/2010, όπως τροποποιήθηκε με τον 3996/2011 και αναφέρετε ρητά στα προσόντα του ιατρού εργασίας και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την πρόσληψή του.

Εν ολίγοις είναι η διαδικασία που είχε περιγράψει και ο κ. Στασινός στο θερμό συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου και επιτρέπει την πρόσληψη ιατρού άλλης ειδικότητας πέραν της ειδικότητας ιατρού εργασίας, μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει (ή δεν ενδιαφέρεται) συνάδελφος με τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο νομό, ή και σε όμορους νομούς, άρνηση που πιστοποιείται από τον οικείο ιατρικό σύλλογο.

Το επίμαχο άρθρο
Όσο κι αν ακούγεται λίγο υπερβολικό για το αν επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας – κατά περίπτωση – το έργο ενός ιατρού εργασίας, εντούτοις ο νόμος προστατεύει τους ιατρικούς συλλόγους και εκείνοι τα μέλη τους από το να θέτουν την επιστήμη τους σε πλειοδοσία και να εξαρτώνται από αποφάσεις που ζυγίζονται πολιτικά.
Όπως και να έχει προς το παρόν η απόφαση της ΔΕΥΑΛ είναι άκυρη και τόσο ο προσφεύγων, όσο πλέον και το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ έχουν 30 ημέρες να προσβάλουν την ακυρωτική στην Επιτροπή του άρθρου 152.

Πηγή : efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου