Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο νόμος για τα υλικά πρώτων βοηθειών σε χώρους εργασίας (έγγραφα)

Από το 2013 υπάρχει ο νόμος για τα «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας». Λεπτομέρειες αυτής της απόφασης περιγράφονται στο ΦΕΚ 2562/Β`/11.10.2013 ενώ την ίδια περίοδο εκδόθηκε η σχετική ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ η οποία έχει ισχύ μέχρι σήμερα, καθώς δημοσιεύεται και στον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας.




Πέραν των ανωτέρω στην εγκύκλιο επισημαίνεται
ότι σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η εκπαίδευση προσωπικού για τη χρήση του φαρμακευτικού υλικού. «Εννοείται ότι η χρήση κάποιου φαρμακευτικού υλικού γίνεται μόνο εφόσον θεωρείται απαραίτητο, συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (π.χ. εργαζόμενος έχει ενημερώσει την επιχείρηση ότι έχει κάποιο πρόβλημα αλλεργίας και η χρησιμοποίηση του κατάλληλου φαρμακευτικού υλικού επιβάλλεται άμεσα) και οπωσδήποτε σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου ιατρού».

Ο ιατρός εργασίας, εφόσον υπάρχει στην επιχείρηση, μπορεί να συστήσει και άλλο φαρμακευτικό υλικό πέραν του προσδιοριζόμενου με την εν λόγω απόφαση. Στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται υποχρεωτική απασχόληση ιατρού εργασίας, ο εργοδότης μπορεί να διαθέτει και άλλο φαρμακευτικό υλικό μετά από συμβουλή ιατρού.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου