Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ώρα ευθύνης για το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου στην Λαμία (η επιστολή Πετράκου)

Πρύτανης Πανεπιστημίου: Δώστε μας την Ακαδημία!

Νέα στοιχεία προκύπτουν στο θέμα της επέκτασης των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, μετά την επιστολή του Πρύτανη Καθηγητή Γιώργου Πετράκου προς το Δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο, επιστολή που αναμένεται να αναγνωσθεί στα προ ημερησίας θέματα του σημερινού ΔΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη συγκεκριμένη επιστολή προκάλεσε η «ήξεις αφίξεις» στάση της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα αν και όπως λένε οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου, έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ποια είναι η άποψή τους για τη λύση.

Από το θέμα και μόνο της επιστολής «Παραχώρηση του συνόλου του συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» είναι ξεκάθαρο ποια λύση έχουν προτείνει στο Δήμαρχο.



Είναι λυπηρό πάντως
σε ένα τόσο σοβαρό θέμα οι όποιες απόψεις, ενστάσεις ή λύσεις να διαρρέουν από πληροφορίες ή από μεμονωμένες δηλώσεις σε ΜΜΕ που έχουν ενδιαφερθεί σχετικά.

Όπως φαίνεται από το κείμενο η πρυτανική αρχή δεν εξετάζει κάποια άλλη περίπτωση εκτός από αυτή της Ακαδημίας, άποψη που όμως δεν την αιτιολογεί με όσα έχουν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες (απόσταση, συνδεδεμένες δομές, άμεση χρήση), αλλά με το γεγονός ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση από παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τη Νομαρχία για ολική παραχώρηση των συγκεκριμένων υποδομών στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (αποφεύγεται τεχνηέντως η σωστή πρόταση στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας).

Επιπλέον να προσθέσουμε εμείς ότι η συζήτηση θα ανάψει στο σημερινό ΔΣ κι από το γεγονός ότι εγείρεται και θέμα νομιμοποίησης της δημιουργίας δημοτικού σχολείου στη θέση του «υπό μετακόμιση 16ου». Όπως υποστήριξαν κάποιοι από τους συνομιλητές, το κτίριο στο Βόρειο ολοκληρώθηκε με ευρωπαϊκά χρήματα για τη στέγαση υπάρχοντος σχολείου κι όχι για δημιουργία καινούριου, θέμα που εμπλέκει βέβαια και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και νυν μειοψηφία στο ΔΣ Λαμιέων.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου