Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

"Εγώ, ο άλλος άνθρωπος" , στο δρόμο προς το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ο Λουκάς Αγέλαστος (σκηνοθεσία) και η Σπυριδούλα Γκούσκου (καλλιτεχνική διεύθυνση/ παραγωγή) με το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος», στο επίσημο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

 Να θυμίσουμε εδώ, ότι, το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μια ιδέα και πρόταση, από έναν δικό μας άνθρωπο , τον Θανάση Μιχαηλίδη , ο οποίος συμμετέχει και στην παραγωγή του.

 

 Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην καινούργια θεματική του φεστιβάλ «Food vs. Food» που θα έχει φυσικά σχέση με το φαγητό. Φαγητό ως απόλαυση, αλλά και ως εργαλείο εκμετάλλευσης, πολύτιμο αγαθό σε αφθονία ή σε έλλειψη. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017, θεωρείται ένα από τα 10 μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. 


 Το ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» είναι μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, ο οποίος καθημερινά μαγειρεύει και ταΐζει δωρεάν στο δρόμο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Περισσότερα για τον «Άλλο Άνθρωπο» μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του. Τα πρώτα γυρίσματα άρχισαν πριν τρία χρόνια και κράτησαν δύο ημέρες.
Έτσι δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ο άνεργος που ταΐζει τους άστεγους». Βλέποντας οι συντελεστές το αποτέλεσμα και την απήχηση που είχε από στον κόσμο, αποφάσισαν να μεγαλώσουν τη διάρκεια της ταινίας.
Ερεύνησαν το θέμα της αστεγίας και μετέπειτα και του προσφυγικού, κινηματογραφώντας συνολικά 25 συνεντεύξεις. Πάντα όμως το ενδιαφέρον γύρναγε στον Κωνσταντίνο, την Έλενα και την ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας γιατί απλά το «υλικό» που τους έδιναν απλόχερα ήταν τόσο δυνατό και οι χαρακτήρες τους τόσο έντονοι.
 Τα τελευταία τρία χρόνια τράβηξαν πάνω από 70 ώρες υλικού, ταξίδεψαν με τον «Άλλο Άνθρωπο» στη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, στην Αθήνα και στην Ιταλία.

 Πηγή : www.zakynthosevents.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου