Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασίας για 10.000 ανέργους – Πότε ξεκινά

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων μέσω της “επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ανάρτηση της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαρτίου ή το αργότερο τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, θα στηρίζεται στη λογική της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης, με τους δικαιούχους να εισπράττουν από τον Οργανισμό με τη μορφή «επιταγής επανένταξης» το ποσό που τους αναλογεί.

Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί
ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙ.Σ.Επ. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και που προσλαμβάνουν δικαιούχους ‘’επιταγής επανένταξης’’ στην αγορά εργασίας.

Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων θα συμμετέχουν εφόσον αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας” .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά 2 στάδια.

• Το α’ στάδιο του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα, το οποίο υπολείπεται του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστημα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση

• Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 12 μηνών για αμιγή απασχόληση.

Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Ωφελούμενοι- Επιδοτούμενοι Άνεργοι

Α. Επιδοτούμενοι Άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης ). Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.

Β. Επιδοτούμενοι Μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση

Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν. Η σύσταση γίνεται σύμφωνα με τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Ποσό επιχορήγησης

Α΄ στάδιο
Ως μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά .

Για τους επιχορηγούμενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω μακροχρόνιας ανεργίας ορίζεται το επίδομα μακροχρονίων ανέργων και επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης οκτώ 8 ευρώ .

Β’ στάδιο
Ως ποσό επιχορήγησης για το β΄ στάδιο του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια το μήνα, για επιχορηγούμενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ή και για κοινούς ανέργους.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου