Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων περνά μέσα από το Σχολείο

Άλλοι δήμοι αντί να εξαντλούνται σe συζητήσεις και χαοτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την νομιμότητα ή όχι της σύστασης των ΦΟΔΣΑ κάνουν πράξη την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, με δράσεις που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν την νεολαία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στον Δήμο Λαμιέων πάντως ΄΄εξασκούμαστε'' μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στην θεωρία,εδώ και δύο χρόνια,χωρίς να προχωράμε ούτε κατά το ελάχιστο σε πολιτικές προώθησης της Διαλογής στην Πηγή.


Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, θα υλοποιήσει από 6-10 Φεβρουαρίου 2017, πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε 27 σχολικές μονάδες του Δήμου μας στην προώθηση της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των ανακυκλώσιμων υλικών και των βιοαποβλήτων.
Με το τέλος του προγράμματος παρουσιάσεων στα σχολεία θα ακολουθήσει κεντρική ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους δημότες στις 10 Φεβρουαρίου , στις 19:00, στο Κοβεντάρειο.

Το πρόγραμμα:

Ανοικτή Εκδήλωση για τη Διαχείριση Απορριμμάτων
10 Φεβρουαρίου 19.00μμ
Αίθουσα Κοβεντάρειο
Κοζάνη

19.00- 19.20 «Ο Δήμος Κοζάνης μπροστά σε νέες προκλήσεις στη διαχείριση απορριμμάτων»- Ελένη Τασοπούλου-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης
19.20-19.40 «Το νέο πλαίσιο στη διαχείριση απορριμμάτων»- Αντώνης Γρηγορόπουλος ΔΙΑΔΥΜΑ
19.40- 20.00 «Παρουσίαση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας»
Νίκος Περδικάρης ΕΠΑΔΥΜ
20.00-20.30 «Ο Κύκλος των Χαμένων Υλικών» - Μία παραγωγή της ΕΤ1 σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
20.30-20-50 «Βασική Στρατηγική Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Δήμο Κοζάνης»- Φίλιππος Κυρκίτσος Δρ. Περιβαλλοντολόγος Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης
Ερωτήσεις – τοποθετήσεις- Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου