Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ποιός θα πληρώσει τις αστοχίες και παρανομίες των ''δημοτικών αρχόντων'';

Διαβάζουμε στο Lamiafm1 πως θα τοποθετηθεί νόμιμα και χωρίς προσκόμματα η γέφυρα στο Παλιούρι στο Καστρί του Δήμου Μακρακώμης.Η νέα γέφυρα θα είναι κατασκευή τύπου Μπέλει (στρατιωτική) και σε 25 μέτρα απόσταση από τα υπολείμματα της μικρής υπάρχουσας γέφυρας, σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Φθιώτιδας Κου Θανάση Μιχελή.

Να θυμηθούμε πως ο Δήμος Μακρακώμης εντελώς αυθαίρετα και παράνομα κατέστρεψε ένα γεφύρι 150 ετών.Στοχοποίησε μάλιστα τότε όσους κατήγγειλαν αυτήν την παρανομία!!

Στην συνέχεια προσπάθησε με πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα επάνω στα συντρίμμια της παλαιάς παρά τις αντιδράσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που άντεξε στον λαϊκισμό δίνοντας λύση,με την κατασκευή νέας 25 μέτρα πιο πάνω(όπως δηλαδή αρχικά έπρεπε να εκτελεστεί το έργο).

Τι μένει από όλα αυτά;
Η καταστροφή ενός μνημείου 150 ετών και το όχι ευκαταφρόνητο κόστος των χιλιάδων ευρώ που χρειάστηκαν για τις εργασίες καταστροφής και που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της παλαιάς  και την μελέτη-κατασκευή της νέας γέφυρας.

Όπως λέγαμε και τότε, ελπίζουμε να υπάρξει πολιτική ευθιξία, να καταλογιστούν ευθύνες και κυρίως να αναλάβει ολόκληρο το κόστος ο Δήμος Μακρακώμης και να μην πληρώσουμε την παρανομία τους εμείς όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Παραθέτουμε τα γεγονότα εκείνων των ημερών με την απίστευτη εξέλιξη αλλά και που δείχνουν την Ελληνική πραγματικότητα με την προκλητική αυθαιρεσία και συμπεριφορά των "δημοτικών αρχόντων".

Για παλιοσίδερα η σιδερένια γέφυρα εκατόν πενήντα χρόνων στο Καστρί Δυτικής Φθιώτιδας
Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Φθιώτιδας:''Να σταματήσει η κατεδάφιση,να επισκευαστεί και να αναδειχτεί η γέφυρα στο Παλιούρι''
Ο Παν. Στασινός μιλά στον FM-1 για την γέφυρα στο Παλιούρι
΄΄Καταστρέψατε ένα μνημείο'' λέει η Ειδική Επιτροπή για το γεφύρι στο Παλιούρι (βίντεο)
Καταστρέφουν γέφυρα 160 ετών στο Παλιούρι! (έγγραφο του 1858)
Παναγιώτης Γώγος:''Σεβασμός για την ιστορική γέφυρα στο Καστρί-Να πάρει θέση το ΤΕΕ''
Στ. Σταμέλλος:''Ζητά και τα ρέστα ο Δήμαρχος Μακρακώμης για την παράνομη κατεδάφιση της γέφυρας στο Καστρί'' (ηχητικό αρχείο)
Μια αναγκαία απάντηση στα σχόλια σχετικά με την τύχη της Γέφυρας στο Καστρί του Δήμου Μακρακώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου