Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Παρανομίες; Στις τέσσερις, οι τρεις δώρο!

Οδηγείς πολιτισμένα. Δεν παραβιάζεις το κόκκινο, σταματάς στα στοπ, δίνεις προτεραιότητα όπου χρειάζεται. Δεν πίνεις όταν έχεις να οδηγήσεις. Δε μιλάς στο κινητό. Δεν παρκάρεις έτσι που να κλείνεις το δρόμο. Δεν έχεις εμπλακεί ποτέ σε τροχαίο με δική σου υπαιτιότητα.
Το κράτος θα έπρεπε να χαίρεται που υπάρχουν τέτοιοι οδηγοί. Θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να τους ενθαρρύνει.
Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να πει:
"Είσαι υπόδειγμα οδήγησης για δύο χρόνια; Ξέρεις πόσες χιλιάδες ευρώ γλίτωσε χάρη σ' εσένα το Υπουργείο Υγείας; Για τον κόπο σου, πάρε μια μείωση τελών κυκλοφορίας 10%.
Τι; Ήσουν υποδειγματικός για πέντε χρόνια; Μα εσύ είσαι θησαυρός. Πάρε μια μείωση τελών κατά 40% και μια επιδότηση για να αναβαθμίσεις το αμάξι σου με ευνοϊκούς όρους."
Το κάνει;
Όχι δεν το κάνει.
Το κράτος ΔΕΝ θέλει να βοηθήσει τον καλό  Έλληνα οδηγό. Γι αυτόν αδιαφορεί πλήρως.
Θέλει όμως να βοηθήσει τον παράνομο.
Το κράτος σκέφτεται:

"Ω, τον καημενούλη τον παράνομο. Διπλοπαρκάρει, κλείνει στροφές, καβαλάει πεζοδρόμια. Παραβιάζει στοπ, νομίζει πως όλα τα φανάρια είναι πράσινα κι οι πινακίδες διακοσμητικές. Τα όρια ταχύτητας είναι μόνο για τους άλλους, κι έχει πάντα προτεραιότητα. Το κινητό είναι κολλημένο στο χέρι του, αλλά πιστεύει πως είναι τόσο σπουδαίος οδηγός που ακόμα και ντίρλα θα καταφέρει να οδηγήσει σα Σουμάχερ.
Όμως υποφέρει ο καημενούλης. Το άδικο το σύστημα τον κατατρέχει. Τον έχει φορτώσει τόσα πρόστιμα χωρίς λόγο που ο άμοιρος έχει γονατίσει.
Ε, ας τον βοηθήσουμε το φτωχούλη, για να μπορεί να παρανομεί με μεγαλύτερη άνεση."

Έτσι, απλά, το κράτος δίνει ένα μεγάλο μπράβο κι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στους κακούς, αυτούς που σκοτώνουν τα παιδιά των άλλων στους δρόμους. Ή που τσακίζονται και περνούν την υπόλοιπη ζωή τους ως φυτά, στις πλάτες των φορολογούμενων.

Δεν πειράζει όμως. Το σημαντικό είναι να μην επιβαρυνθούν τα παιδιά. Παραβίασαν το στοπ; Μα γιατί να δώσουν 700; Φτάνουν 175, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τέσσερις παραβάσεις στην τιμή της μίας. Επικίνδυνη οδήγηση; Μόνο 50 ευρώ. Κι αν μιλούν στο κινητό και δεν προσέχουν; Ε, δεν πειράζει, ας δώσουν 25 ευρουλάκια.

"Μα αν χτυπήσουν κανέναν άνθρωπο;" "Ω, ελάτε τώρα... Ας μη σκεφτόμαστε δυσάρεστα πράγματα."

Μπορεί το Υπουργείο να μη θέλει να σκεφτεί τι τρόμο εξαπολύει μ' αυτά τα μέτρα, εμείς όμως κυκλοφορούμε σε δρόμους που δεν τους αδειάζει για χάρη μας η τροχαία.

Υπογράψτε την επιστολή προς τον Υφυπουργό μπας και πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να ελαφρύνει τον έλληνα οδηγό:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Anapliroti_ypoyrgo_Prostasias_toy_Politi_k_Niko_Toska_Ohi_sti_meiosi_ton_prostimon_toy_KOK/?aAZHSab

Πηγή :https://mamastodromo.blogspot.gr/2017/02/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου