Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τελικά, δημοτικοί σύμβουλοι και γιατροί θα μας τα "φάνε" στη ΔΕΥΑ Λαμίας ;

Ξεκίνησε συζήτηση για τη ΔΕΥΑΛ  – Το θέμα που αποκάλυψε ο Παναγιώτης Στασινός
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν σήμερα στο 2ο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στο 1ο θέμα για την τροποποίηση του ΟΕΥ της ΔΕΥΑΛ, δόθηκε η αφορμή για να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από την ενημέρωση και της μειοψηφίας σε θέματα που αφορούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιχείρηση του Δήμου.
Είναι σημαντική η δέσμευση του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη ότι σε κάθε συνεδρίαση θα καλούνται και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας που δεν έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ (εκπροσωπείται μόνο η Κοινωνική Συμμαχία από τον Τάκη Συλεούνη). Προσκάλεσε δε όλο το ΔΣ στην κοπή της πίτας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 13.30 στο νέο κτίριο της επιχείρησης.

Προκαλεί εντύπωση πάντως που το θέμα της πρόσληψης του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Νταφλούκα στην ΔΕΥΑΛ, το έθιξε μόνο ο επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ, Παναγιώτης Στασινός, διατυπώνοντας την ένστασή του τόσο για το ηθικό μέρος της αμοιβής ενός αιρετού, όσο και για το γνωστικό πεδίο του κ. Νταφλούκα προκειμένου να βοηθήσει την ‘ατμομηχανή’ – όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Στασινός – του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη απόφαση ως αναγκαιότητα καθώς ο ίδιος όπως δήλωσε δεν ήθελε λόγω φόρτου να είναι καν επικεφαλής στην επιχείρηση. Υπό αυτό το πρίσμα η πλήρης ενασχόληση ενός δημοτικού συμβούλου κρίθηκε απαραίτητη αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να μπει στην ουσία της ερώτησης.

Ο κ. Στασινός αποκάλυψε όμως ένα ακόμη θέμα που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα περαιτέρω ελέγχου της ΔΕΥΑΛ από το ΔΣ, με τη σύναψη σύμβασης για το γιατρό εργασίας. Ενδεικτικά στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΛ εγκρίθηκε υποχρέωση ύψους 9.600 ευρώ για την κάλυψη της «παροχής των υπηρεσιών ιατρού εργασίας» και ακολούθησε η κάλυψη της θέσης που αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό 800 ευρώ, όταν για παράδειγμα η Περιφέρεια με 5πλάσιο αριθμό υπαλλήλων πληρώνει λιγότερα από τα μισά! (Δείτε εδώ)

Το 2ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης που αφορούσε τον προϋπολογισμό και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος 2017, αν και πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, κανείς δεν διατύπωσε ένσταση επί της ουσίας. Μόνο ο επικεφαλής της Πορτοκαλί – Σύγχρονη Πόλη, Γιώργος Σαγιάς αναφέρθηκε σε κωδικούς με το «οριακό» ποσό  των 24.800 ευρώ ζητώντας όμως διευκρινίσεις από τον εισηγητή Γιάννη Ρούλια.

Στο περιθώριο του ΔΣ ξανάρθε το ψήφισμα για την πιάτσα των ΤΑΧΙ εντός του Νοσοκομείου, όπου υπήρξαν βελτιώσεις σε σχέση με αυτό που είχε συνταχθεί στο 1ο δημοτικό συμβούλιο του 2017. Και πάλι πάντως ο κ. Στασινός ήταν αυτός που δε συμμετείχε διατυπώνοντας την ένστασή του για την παρέμβαση στο έργο της διοίκησης του Νοσοκομείου χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με αυτή.

Να αναφέρουμε τέλος την επίσημη πρώτη της νέας δημοτικής συμβούλου της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία, πρώην βουλευτή Βασιλικής Λέβα που θα πλαισιώσει την Μαρία Αντωνίου. Στην πρώτη της τοποθέτηση έθεσε και τη γραμμή που θα υπερασπιστεί, στο πλαίσιο της διακήρυξης της δημοτικής παράταξης με την οποία εξελέγη, διευκρίνιση σημαντική με δεδομένες τις μεταμορφώσεις που συντελέστηκαν στο κόμμα το οποίο την υποστήριζε.

Επόμενο ΔΣ όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Θανάσης Κλειτσάκης είναι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Πηγή : http://efthia.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου