Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Λαμία:Στάσεις για να μην… ξαποστάσεις ή πως ''χάθηκαν'' 127.000 ευρώ απο αδράνεια και αδιαφορία

Τον Ιούνιο του 2013,επί δημαρχίας Γ.Κοτρωνιά καταγγείλαμε την απαράδεκτη κατάσταση των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ στην Λαμία καθώς και την αδιαφορία και αδράνεια για είσπραξη των οφειλόμενων 127.000 ευρώ και μάλιστα προτείναμε,με εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο,συγκεκριμένες διαδικασίες για την αντιμετώπιση.

Σήμερα 4 χρόνια μετά και δύο χρόνια από την αλλαγή της δημοτικής αρχής δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από την κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο δημότης όπως καταγράφεται αποκαλυπτικά στο παρακάτω ρεπορτάζ του Lamianow.gr, ενώ βέβαια ο δήμος υπέστη παράλληλα μεγάλη οικονομική ζημία.

Αναρωτιόμαστε ομως,αν δύο χρόνια διοίκησης από την νέα δημοτική αρχή είναι λίγα για να αλλάξει αυτή η εικόνα μιζέριας,εγκατάλειψης και έλλειψης σεβασμού στον πολίτη.
Και αν είναι λίγα τα δύο χρόνια για ένα τέτοιο θέμα, τότε για πιο σοβαρά προβλήματα της Λαμίας πόσα χρόνια χρειάζεται για να επιλυθούν;

Απαράδεκτη η εικόνα των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ στην Λαμία
Ο Στ.Σταμέλλος για τις στάσεις του Αστικού στην Λαμία(ηχητικό αρχείο)
Η καταγγελία της σύμβασης του εργολάβου για οφειλές προς τον δήμο από το 2009!(μετά από 7 χρόνια!!)


Λαμία: Στάσεις για να μην… ξαποστάσεις!(εικόνες)

Κατασκευάστηκαν για να ξεκουράζουν και να προστατεύουν από ήλιο ή βροχή τους επιβάτες των αστικών λεωφορείων τις ώρες της αναμονής τους.

Πόσες όμως από τις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη της Λαμίας πληρούν τις προδιαγραφές και προσφέρουν στους κατοίκους της, τα αυτονόητα;
Της Λίλιαν Χαχοπούλου

Μια γρήγορη βόλτα στην πόλη δίνει την απάντηση…

Ξεχαρβαλωμένες ή και εντελώς ανύπαρκτες –πλατεία Λαού, Μποβιάτσου κλπ- είναι πολλές στάσεις λεωφορείων εντός και εκτός πόλης ενώ και εκείνες που έχουν στέγαστρο και καθίσματα, όπως θα πρέπει σε μια ευρωπαική πόλη, δεν έχουν τα πλαϊνά προστατευτικά.

Αλήθεια όμως, τι απέγιναν τα πλαϊνά κομμάτια στις στάσεις;



Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο εργολάβος που είχε πάρει τον διαγωνισμό για τις διαφημίσεις που τοποθετούνταν στις πλαϊνές επιφάνειες των στάσεων, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα το 2012 και εξαφανίστηκε, αφήνοντας «φέσι» στον δήμο Λαμιέων ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που σύμφωνα με τις πληροφορίες φτάνει στις 100.000 ευρώ.



Πόσες ανάγκες του δήμου και των δημοτών θα μπορούσαν να καλυφθούν άραγε με το ποσό αυτό, που ποτέ δεν μπήκε στο ταμείο του δήμου;



Μόλις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε θέμα καταγγελίας του συγκεκριμένου εργολάβου, προκειμένου να δρομολογηθεί έστω και αργά η δικαστική οδός.

Ως τότε όμως οι στάσεις-φαντάσματα, απλώς θα περιμένουν;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου