Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Φρένο στο χάδι των κακοπληρωτών δημοτικών ακινήτων

Η υποχρέωση των δήμων απέναντι στους μισθωτές ακινήτων τους (εγκύκλιος)

Την τακτική πολλών Δημοτικών Αρχών να ευνοούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ζημιώνοντας παράλληλα το ταμείο των δημοτών προσπαθεί να ελέγξει η Πολιτεία με πρόσφατη εγκύκλιο στην οποία υπενθυμίζει την υποχρέωση των Δήμων για την προστασία της ακίνητης περιουσίας τους και την ανοχή τους έως μερικούς μήνες σε όσους μισθωτές ακινήτων χρωστούν ενοίκια.

Να τονίσουμε πως για αρκετά χρόνια πολλοί εκμισθωτές δεν πλήρωναν τακτικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ενώ παράλληλα οι εκάστοτε ''υπεύθυνοι'' αδιαφορούσαν για την εκροή εισόδων από τα Δημοτικά Ταμεία συντηρώντας έτσι ένα θολό τοπίο αδιαφάνειας,διαπλοκής και ζημίας.

Η ακίνητη περιουσία των Δήμων και των Κοινοτήτων προστατεύεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, περί προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται το εξής:
«…σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψην την εδώ και έξι έτη ενσκύψασα οικονομική κρίση και την ενδεχόμενη πρόσκαιρη οικονομική δυσκολία ενός μισθωτή, η αναμονή εκ μέρους του εκμισθωτή δήμου προκειμένου να υπάρξει εξόφληση των οφειλομένων μισθωμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει ένα εύλογο διάστημα κάποιων λίγων μηνών διαφορετικά δημιουργούνται μεγάλες οφειλές επί ζημία των Δήμων. Επομένως οι δήμοι θα πρέπει να ενεργούν με όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και εκ της σύμβασης του μισθωτηρίου, σε χρόνο ο οποίος να μπορεί να χαρακτηριστεί εύλογος».

Δείτε περισσότερα εδώΠηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου