Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Προσλήψεις 15 Γυμναστών στο Δ. Πέλλας... όσο εμείς στη Λαμία, περιμένουμε το Ταρτάν.

Όχι, δεν είναι στη Λαμία αυτό.
Στην Αλίαρτο είναι.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) με βάση την έγκριση ΦΕΚ2863/τβ/08-09-16 και προκειμένου να λειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού κατά την περίοδο 2016-2017 με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα προσλάβει προσωπικό: 15 Καθηγητές Π.Φ.Α. με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και με ωρομίσθια αποζημίωση.
Όσοι άνεργοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής ενδιαφέρονται να εργαστούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Πέλλας, στα γραφεία της επιχείρησης (Βόρεια πτέρυγα Πνευματικού Κέντρου- 2 ος όροφος – Γραμματεία) μέχρι και τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ( 8π.μ. ως 2.30μ.μ.).

Η υπεροψία της αρτιμελούς αυταρέσκειας

Οι Άνθρωποι με αναπηρία, βιώνουν την αναπηρία ως πρόβλημα και εμπόδιο στην ζωή τους; Είναι καθηλωμένοι λόγω αυτής;  Έχουν το χάρισμα να δίνουν κουράγιο, δύναμη και αυτοπεποίθηση σε όσους δεν έχουν αναπηρία;
Στην προσπάθεια μας να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα ανατρέξαμε στην θεωρία του Bourdieu, που αντιμετωπίζει το σώμα ως μέσο κοινωνικής ανέλιξης αλλά και ως μέσο  συντήρησης και αναπαραγωγής των κοινωνικών διακρίσεων. Αυτή η οπτική μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε ότι η πλειοψηφία όσων δεν έχουν κάποια μορφής αναπηρίας, θεωρεί αβάσιμα  πως η ύπαρξη της προσφέρει πολύ λιγότερα εφόδια κοινωνικής επιβίωσης σε σύγκριση με όσους δεν την βιώνουν.

ΕΟΠΥΥ: Oι 86 ιατρικές εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ.
Πρόκειται για 86 νέες εξετάσεις, οι οποίες θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, ενώ μέχρι τώρα το κόστος επιβάρυνε τους ασθενείς.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Τα ΟΧΙ του Αργύρη Χιόνη

Στις 28 Οκτωβρίου 2011 βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Αργύρης Χιόνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και σε όλα τα παιδιά έδωσαν ένα βιβλίο του. Ανέβηκα λοιπόν στο Θροφαρί για να τον πάρω, και μετά την απαραίτητη στάση στο Intro Art Cafe, φτάσαμε στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Καθίσαμε και περιμέναμε να τον καλέσουν στο βήμα.
 Κάποια στιγμή βγάζει τα χαρτιά που είχε γράψει κι ενώ τους ρίχνει μια τελευταία ματιά με ρωτάει: «Το κωλογλείψιμο είναι κακιά λέξη;». «Όχι», απαντάω αμέσως και χαμογελάω πονηρά. «Α, εντάξει» είπε και μετά από λίγο ανέβηκε στο βήμα.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Παν.Στασινός: ''Καμία δικαιολογία! Η καθαριότητα στον Δήμο Λαμιέων μπορεί να είναι δημοτική!''

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον Lamiafm1 για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Λαμία και τις παρατάσεις, έως το 31-12-2017, των 2μηνων και 8μηνων συμβασιούχων του Δήμου Λαμιέων.

Ο Κος Στασινός εξηγεί γιατί δεν είναι συμφέρουσα η λύση της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και πως ο Δήμος Λαμιέων έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους πολίτες μια καθαρή πόλη,εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που του προσφέρονται από την ψήφιση των δύο νέων σχετικών Τροπολογιών στην Βουλή, από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση.

Μεγάλη επιτυχία για το 3ο Φεστιβάλ Σκακιού στην Λαμία (ηχητικό και φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε),Παναγιώτης Στασινός, μιλά στο κεντρικό δελτίο του Lamiafm1 για την επιτυχία της 3ης Μαθητικής Γιορτής Σκακιού που διεξήχθη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στην Λαμία.
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Τι ισχύει τελικά με τις συμβάσεις καθαριότητας που παρατείνονται

Ως γνωστόν, με το άρθρο 16 του Ν.4429/2016: “Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις”, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 199/21.10.2016 τεύχος Α’ παρατείνονται μέχρι 31.12.2017 οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας των κτηρίων ΟΤΑ, όπως επίσης οι ατομικές συμβάσεις για κάθε είδους Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αρμόδιες για την καθαριότητα καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω διάταξη, το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής:

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στην Αμφιθέα

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας από τις 10 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Η αιμοδοσία θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου Β. Καψάλη 40 στην Αμφιθέα.

Απόφαση-“βόμβα” του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους

Τα πάνω-κάτω στην αγορά εργασίας της Ευρώπης αλλά και της χώρας μας αναμένεται να φέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ, απόφαση υπ’αριθ. C-596/14 της 14ης Σεπτ. 2016) που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μόλις ημέρες.
Η απόφαση για πρώτη φορά εξομοιώνει τις συμβάσεις εργασίας κάθε είδους (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας, συμβάσεις ΕΣΠΑ, συμβάσεις εκπαίδευσης-κατάρτισης, συμβάσεις αναπλήρωσης-αντικατάστασης συναδέλφου κ.α.) ως προς όλους τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης (μισθό, επιδόματα, τριετίες, προειδοποίηση, αποζημίωση απόλυσης) με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου!!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Άγνωστο παραμένει ακόμα το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών

Του Στέφανου Σταμέλλου*
Άγνωστο παραμένει ακόμα το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών και των Φορέων Διαχείρισης, καθώς ακόμη δεν έχει καθοριστεί το σύστημα διοίκησης.
Για την ακρίβεια, είναι όλα στα αέρα∙ και βρισκόμαστε δύο μήνες πριν το τέλος του χρόνου και την εκπνοή της προηγούμενης απόφασης/προσωρινής λύσης για τους Φορείς Διαχείρισης. Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που μπορεί να επηρεάσει και το ΥΠΕΝ, θα βρει, φοβούμαστε, το νέο υπουργικό σχήμα απροετοίμαστο για οτιδήποτε...

«...Κύριε Βουλευτά, θίγετε ένα ζήτημα καυτό. Η Ελλάδα, μία χώρα που το φυσικό της κεφάλαιο είναι μείζον για την οικονομική της ανάπτυξη, είναι πράγματι η μόνη χώρα στην οποία ουδέποτε δόθηκε έστω και ένα ευρώ ακριβώς γι' αυτό το φυσικό κεφάλαιο. Είμαστε μια χώρα ίσως με την υψηλότερη βιοποικιλότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν δώσαμε ούτε ένα ευρώ γι' αυτή τη βιοποικιλότητα. Και θυμίζω τη ρήση του Επίτροπου, κ. Βέλα, ο οποίος είπε ότι η προστασία της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος, είναι επένδυση.

Προβολή της ταινίας "Ο ηλίθιος" , από τους "Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας"

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεχίζουν τις προβολές τους με την ταινία «Ο Ηλίθιος», την ιστορία ενός απόλυτα λογικού και σοβαρού ανθρώπου σ’ έναν παράλογο κόσμο, όπως λέει ο 34 χρονος σκηνοθέτης Γιούρι Μπίκοφ και σας προσκαλούν σε ένα ακόμα κινηματογραφικό ταξίδι, την Τρίτη 25-10-2016, ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πάντα με ελεύθερη είσοδο.
Πώς η διαφθορά σκεπάζει τα πάντα σαν λασπωμένο χιόνι και ο ιδεαλισμός θάβεται στα ερείπια μιας γκρεμισμένης κοινωνίας, σε ένα δυνατό δράμα -σχεδόν θρίλερ- για την Ρωσία του σήμερα. Κι όχι μόνο.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

"Το να κερδίσει κανείς το παιχνίδι, χάνοντας το παιδί, είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής".

Την μεγαλύτερη σκακιστική γιορτή της χρόνιας, το 3ο ετήσιο Φεστιβάλ Σκακιού, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, που βρίσκεται στην οδό Αμπλιανίτη 20-22.

Στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Σκοπός της γιορτής σκακιού, είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους στα γοητευτικά σκακιστικά μονοπάτια. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «σιμουλτανέ».

Εκτός, όμως, από σκάκι θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως: κουκλοθέατρο, παιχνίδια εικαστικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών παλιών και σύγχρονων, πινγκ – πονγκ για μικρούς και μεγάλους κ.α. Επίσης, για τους συνοδούς των μαθητών θα γίνει ομιλία από ειδικό με θέμα «Αθλητισμός και Παιδί» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τελικά ήταν ''ηλεκτρισμένη'' η πιπεριά Ροδίτσας;

Δεν είναι η πιπεριά της Ροδίτσας!
Το 2012 αναρωτιόμασταν για την πολλά υποσχόμενη επένδυση της Υδροπονικής Καλλιέργειας Πιπεριάς στην Ροδίτσα θέτοντας ερωτήματα για τις προθέσεις της εταιρείας.

Σήμερα,4 χρόνια μετά,στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώνεται το ναυάγιο μιας επένδυσης που υποτίθεται θα έφερνε την ανάπτυξη στην περιοχή...

"Πάγωσαν" στη Λαμία τα "Θερμοκήπια Δράμας"

Σε εξώδικο καταγγελία του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης 275 στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδίτσας Λαμίας για 25 χρόνια από τον όμιλο εταιριών International Technological Applications (ITA), προχωρά ο Δήμος Λαμιέων μετά τη σημερινή (19/10) ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής σε θέμα που ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η συγκεκριμένη αθηναϊκή εταιρία που είχε έρθει μετά... Υπουργών και Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λαμία, για την σύγχρονη εκμετάλλευση της Φθιωτικής γης, με τη χρήση νέων μορφών καλλιέργειας, μοιράζοντας υποσχέσεις ίσως και ελπίδες, δεν έχει τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.

Στο καθαρά οικονομικό σκέλος,

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή η τροπολογία (σ.σ. ενσωματώθηκε ως άρρο 16) για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατά ΝΔ, Ποτάμι, ενω παρών δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
Όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης προχώρησε σε αλλαγές αφορούν που αφορούν τρία σημεία:
– Παρατείνονται οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως και 90 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει η αρχική ανδρομικότητα των 60 ημερών γίνεται 90, καθώς, όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, καθυστέρησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία-συμβασιούχοι: Την Τρίτη η ψήφιση με τρεις αλλαγές

Ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο-ΟΤΑ έως τις 31.12.2017. Η τροπολογία, που , όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχει ενταχθεί  ως άρθρο 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας», πρόκειται να ψηφισθεί το απόγευμα τη Τρίτης με τρεις βασικές αλλαγές
-Θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί  το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

–Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή τους δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.  Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.

Η μάχη των Θερμοπυλών επί...χάρτου!

Πού να φαντάζονταν ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης και ο Δημόφιλος ο Διαδρόμου των Θεσπιέων ότι 2500 χρόνια μετά το χώρο που υπερασπίστηκαν και στον οποίο έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι θα τον έκαναν πεδίο μάχης  ανακοινώσεων και καταγγελιών αλληλέγγυοι εκ δυσμών και εξ Ανατολής,για τα...μάτια 300 περίπου προσφύγων;
Πριν από μια εβδομάδα οι αλληλέγγυοι της περιοχής είχαν εκδώσει ακόλουθη ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν.

"Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, σας είχαμε καταθέσει προτάσεις για την επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες τόσο με τις επιστολές μας (Μαρτίου, Απριλίου και Ιουλίου) όσο και στις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραϊσκο. Θεωρούσαμε ότι ήταν απαραίτητη η πίστωση χρόνου μιας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τη δημιουργία μιας δομής χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και κρίναμε ότι ήταν σκόπιμο να συμβάλλουμε με τις εμπειρίες μας μέσα από το Κίνημα Αλληλεγγύης.
Σήμερα, εννιά μήνες μετά, υπάρχουν προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν. Πρόκειται για θέματα που σας έχουμε κοινοποιήσει για τα οποία δεν μπορεί κανείς πια να επικαλείται έλλειψη εμπειρίας. Αποδεικνύεται πλέον ότι είναι θέμα αρνητικών επιλογών, περιορισμένου ενδιαφέροντος και εμμονών κάποιων στελεχών σας.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιατί προτιμάτε τα αδέσποτα στο δρόμο;

Πάνω από 15 φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις καταγγέλουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι μπλοκάρει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων επικαλούμενο έναν ανεφάρμοστο νόμο.

Η καταγγελία: 

Ως νόμιμες φιλοζωικές οργανώσεις που θα συμμετείχαμε στην Ημέρα
Υιοθεσίας, υπό τη διοργάνωση της ομάδας των Atenistas, που είχε
προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου 2016, εκφράζουμε τη βαθιά μας
απογοήτευση και μεγάλο θυμό για την αναγκαστική αναβολή της εκδήλωσης -
λόγω παρέμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εκδηλώσεις Υιοθεσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς στοχεύουν και
επιτυγχάνουν να σωθούν άμεσα ζώα που δεν θα επιβίωναν στο δρόμο,
μειώνοντας τον αριθμό των αδέσποτων και διευκολύνοντας τη ζωή της πόλης.
Επιπλέον, βοηθούν στη σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τα αδέσποτα
και, έμμεσα, στοχεύουν στη μείωση του φαινομένου της εγκατάλειψης.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων; Ευχή ή κατάρα;

Τελευταία με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσφορά αξιοπρεπών υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους.

Ο δήμος Λαμιέων σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει μεγάλο μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών στην Λαμία σε ιδιώτη εργολάβο ενώ σύσσωμος η αντιπολίτευση αντέδρασε καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για ανεπάρκεια και μεθοδευμένη πολιτική επιλογή ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου.
Τα κύρια επιχειρήματα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης αυτής είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός της υπηρεσίας ενώ τίθεται και το θέμα της ποιότητας της αποκομιδής, κάτι βέβαια που ενδιαφέρει άμεσα τον δημότη.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν πολύπλευρα το θέμα που ταλανίζει τους δήμους ανατρέξαμε στα αριθμητικά δεδομένα των μελετών του δήμου Λαμιέων καθώς και τις πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς αλλά και στην Ελληνική Επικράτεια.

Με δεδομένη μάλιστα την ψήφιση τελευταία της Τροπολογίας από την Κυβέρνηση με την οποία παρατείνονται αυτοδίκαια έως 31/12/2017 οι συμβάσεις των 49 εργαζομένων Ι.Δ.Ο.Χ στον Δήμο Λαμιέων υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος ώστε να προγραμματιστούν οι όποιες αλλαγές θα γίνουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με την Οικονομοτεχνική Μελέτη του δήμου

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Σταματά η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών στις 31 Οκτωβρίου

Σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, επικαλούμενοι επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες το έγγραφο του υπουργείου απεστάλη σήμερα σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας  αναφέρει ότι η 31 Οκτωβρίου ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία ολοκλήρωσης της 3ης -κατά σειρά- παράτασης που δόθηκε στις κοινωνικές δομές και κατά συνέπεια στα προγράμματα που υλοποιούν. Σημειώνεται ότι μετά αυτή την ημερομηνία οι συμβάσεις των εργαζομένων δε θα ανανεωθούν με απόφαση του υπουργείου εργασίας.

Αύριο στα Δικαστήρια Λαμίας: «72 χρόνια μετά οδηγούμαστε στα δικαστήρια για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας»

Με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης» δικάζονται αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στα Δικαστήρια Λαμίας  οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Μπασδέκης, Μαρία Αντωνίου Σιούτα,    η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αινιάνες Υπάτης»  κ. Λαϊνά  αλλά και ιδιοκτήτης τοπικού  ρ/σ μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον το υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Ζιώγας.
Οι παραπάνω μηνύθηκαν από τον κ. Ζιώγα γιατί άσκησαν κριτική στην ομιλία του  το 2014 κατά τις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (17.6.1944). Μάλιστα ο ρ/σ κατηγορείται γιατί δεν λογόκρινε τους εκπροσώπους των φορέων σε σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού!

Η τροπολογία στην Βουλή ακυρώνει την προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα

Με τι αλλαγές που θα επιφέρει στο Νομοσχέδιο ακυρώνεται η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων να παραχωρηθεί τμήμα της καθαριότητας σε εργολάβο, για 1.600.000 ευρώ τον χρόνο, αφού θα εκλείψει η βασική επιχειρηματολογία για έλλειψη προσωπικού.

Με δύο (νέες) αλλαγές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα ψηφιστεί από την Βουλή η επίμαχη τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία (υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά ΝΔ, επιφυλάξεις από τα υπόλοιπα κόμματα) από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής πρόκειται να εισαχθεί ως άρθρο 16 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις εξής αλλαγές:

-Θα παρατείνονται έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015, επιβεβαιώνοντας τη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ και διαψεύδοντας την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή του δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Όπως έγραψε και χθες η aftodioikisi.gr, αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων. Να σημειωθεί ότι για αυτοδικαία παράταση όλων των συμβάσεων έκανε λόγο στην χθεσινή του ανακοίνωσή και το Συνδικάτο ΟΤΑ, ενώ αντίθετα στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σημείο αυτό ήταν θολό.

''Ζωοφιλία και Λογοτεχνία'' από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας στην Λαμία (φωτογραφίες-αποτελέσματα διαγωνισμού)


                  Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ               Λαμία 11-10-2016

 Μια σπουδαία πολιτιστική-φιλοζωική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4/10) επιβεβαιώνοντας ότι φιλοζωία και πολιτισμός είναι αλληλένδετα.

Ο "5ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»  του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.

Στην κατάμεστη αίθουσα το ξενοδοχείου ‘‘Σαμαράς’’ διαγωνιζόμενοι,  φιλόζωοι , φίλοι της λογοτεχνίας και της ποίησης είδαν τους νικητές να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους, άκουσαν μελοποιημένα ποιήματα από τον μουσικό Κώστα Νέλλα και την ομάδα του και απαγγελίες από τους ηθοποιούς Αθανασία Ασπρούδη και Απόστολο Ρούσκα. Όλα αναφερόμενα στη σχέση μας με τους βιολογικούς μας ετέρους, τα ζώα.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με τους νικητές ,τις τιμητικές διακρίσεις και τους επαίνους ανά κατηγορία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης απονομής βραβείων του διαγωνισμού:

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

''Η αίθουσα κατάμεστη για τη ζωοφιλία...''

Με έναν ξεχωριστό τρόπο αποτυπώνει ο Χρήστος Βιτ'λιώτης την εκδήλωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας ''Ζωοφιλία και Λογοτεχνία'' που διεξήχθη στην Λαμία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016.

Απολαύστε τον!

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Φθινοπωρινό OPEN Τουρνουά Σκάκι 2016 με διεθνή αξιολόγηση στην Λαμία

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας προκηρύσσει «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ OPEN ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ 2016» με διεθνή αξιολόγηση.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν στον αγωνιστικό χώρο του ομίλου,Μακροπούλου 93-Λαμία,ξεκινούν 16 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως 11 Δεκεμβρίου 2016 (Ελβετικό σύστημα 7 γύρων).


Αναλυτικά την προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να δείτε στο solamias.blogspot.gr

Τα οικονομικά του Δήμου πρέπει να είναι πάντα στην επικαιρότητα (του Στέφανου Σταμέλου)

Τα οικονομικά του Δήμου και της αυτοδιοίκησης γενικότερα είναι το πιο δύσκολο ζήτημα σήμερα και είναι ο «βραχνάς» για κάθε δημοτική αρχή. Κι αυτό γιατί:
-          
    Η αυτοδιοίκηση ποτέ δεν ήταν, και ούτε σήμερα είναι, οικονομικά ανεξάρτητη - άσχετα με τη νομοθεσία∙ ουσιαστικά είναι «ετεροδιοίκηση» και εξαρτάται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη, δεν βλέπουμε να εφαρμόζεται μια διαρκής διεκδικητική πολιτική απέναντι στην κυβερνητική εξουσία.
-          Στην συγκυρία που ζούμε τα οικονομικά μέσα είναι περιορισμένα.
-          Λόγω της οικονομικής αδυναμίας των δημοτών, τα τέλη που καλείται να εισπράξει ο κάθε δήμος είναι δύσκολο να τα εισπράξει∙ κι αυτή η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει όσο οι οφειλές διογκώνονται.

Στη Λαμία τα δέκα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έγιναν πολλά σε βάρος των οικονομικών του Δήμου, κυρίως με την - σκόπιμα, κατά την άποψή μας - χαλαρή λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού και την χαλαρή εποπτεία. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σ’ αυτά με αφορμή τη σύνταξη των προϋπολογισμών, των ισολογισμών ή και της πορείας των οικονομικών ανά τρίμηνο. Για πολλά θέματα έχουμε κάνει κριτική και έχουμε καταθέσει προτάσεις για βελτιώσεις και «νοικοκύρεμα». Και αναφερόμαστε σε θέματα όπως:

- Οι ανείσπρακτες οφειλές Παρελθόντων Οικονομικών Ετών. Είναι ένα ποσό που αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για χρήματα τα οποία απουσιάζουν από τα ταμεία του Δήμου. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί προ πολλού, καθώς αποτελούν βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, που βαρύνουν κυρίως επαγγελματίες, αλλά και ιδιώτες.

- Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Ο Δήμος έχει αρκετή περιουσία σε ακίνητα, η οποία δεν είναι πλήρως και σωστά καταγεγραμμένη και αποτυπωμένη για να μπορεί να έχει τα έσοδα που πρέπει ή να μπορεί να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο σε όφελος των δημοτών.

- Η βελτίωση των οικονομικών της Μονομετοχικής ΑΕ(δημοτικό πάρκιγκ) και η διεύρυνση της λειτουργίας της.

- Η σύνταξη Κανονισμού Άρδευσης και τα τέλη άρδευσης με στόχο την σωστή και δίκαιη οικονομική διαχείριση.

- Η σωστή αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας,  αλλά και την καλύτερη οικονομική τους διαχείριση.

- Ο έλεγχος της είσπραξης των Δημοτικών Τελών και των Τελών Φωτισμού.

- Ο έλεγχος των δημοτικών ρολογιών της ΔΕΗ και των δαπανών κατανάλωσης του ρεύματος.

- Ο ενεργειακός έλεγχος των δημοτικών κτιρίων με σκοπό τη μείωση της σπατάλης ενέργειας(ψύξη και θέρμανση).

- Ο έλεγχος των οικονομικών του ΔΗΠΕΘΕ και όλων των πρώην Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Δυστυχώς όμως εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Και ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Ήδη η δημοτική αρχή διανύει τον τρίτο χρόνο της θητείας της… Μπορεί ως επιμέρους στοιχεία και ποσά να φαίνονται μικρά, αλλά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Και τα χρήματα αυτά, μαζί με το νοικοκύρεμα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου και να κινήσουν τα θέματα της Διαλογής στην Πηγή των στερεών αποβλήτων.  

Λαμία, Οκτώβρης 2016
Στέφανος Σταμέλλος

Τι ξεχνάμε 364 μέρες τον χρόνο ;

Γιορτάσαμε στις 4 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων. Συνεπώς, μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου:Να σφάζουμε, να γδέρνουμε, να σέρνουμε, να κυνηγάμε, να τρώμε, να πειραματιζόμαστε (με) τα ζώα. As usually. Η διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, κυρία Λιάνα Αλεξανδρή, μας θυμίζει ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα, διεθνώς. Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε...
Κακοποιημένος σκύλος
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι, για όσους εντρυφούν και ασχολούνται με το θέμα σε βάθος και σε πλάτος, ημέρα πένθους. Μνημόσυνο.

Οι οργανώσεις προστασίας τους, όπως η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, γνωρίζουν από τον καθημερινό τους αγώνα ενδελεχώς τα προβλήματα και δραστηριοποιούνται κάθε μία ξεχωριστά στο μέτρο του δυνατού για την απάλειψη του πόνου και του απερίγραπτου βασανισμού τους, όσο ζουν και πριν πεθάνουν προς όφελος του ανθρώπου, που έχασε, απ' όσο διαπιστώνεται, κάθε ηθικό και συνειδησιακό μέτρο.

Γιατί συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και αγωνιζόμαστε ενωμένοι.

Με μικρά βήματα αντιμετωπίζονται γιγάντια προβλήματα. Το μέλλον, όπως είπε και ο ποιητής μας, «έχει πολύ δίψα».

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Προτεραιότητα στις στειρώσεις και τις απελευθερώσεις αδέσποτων απο την 5μελή Επιτροπή στον Δήμο Λαμιέων


Δελτίο Τύπου
Της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος
Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων
                                                                                                                                                                                                                    
7/10/2016

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης διεξήχθη συνεδρίαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Λαμιέων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Γνωριμία των μελών της Επιτροπής με τον νέο αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κο Λάμπρου Γεώργιο ο οποίος ενημέρωσε παράλληλα για τις προσπάθειες του Δήμου για ένταξη δαπανών της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κρατική χρηματοδότηση (Κ.Υ.Α. αριθμ.  2202/75660/ 1.7.2016)

2. Οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων όπου σήμερα φιλοξενούνται περί τα 200 σκυλιά.
Η Επιτροπή αποφάσισε σταδιακές απελευθερώσεις των έγκλειστων σκύλων με εφαρμογή έγχρωμων φωσφορούχων περιλαίμιων και τοποθέτηση ταϊστρών περιφερικά του Δήμου σε σημεία που θα αποφασιστούν μετά από έλεγχο και διαβούλευση.

3. Παρόλο που από αρχές του χρόνου έγιναν στο Κέντρο Περίθαλψης 260 στειρώσεις υπάρχει ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών των στειρώσεων των αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη, ιδιαίτερα των θήλεων που ζευγαρώνουν, ώστε να προληφθεί μεγάλη μελλοντική αύξηση του πληθυσμού των. Προς τούτο είναι αναγκαίος ο αυστηρός προγραμματισμός συγκεκριμένου μηνιαίου αριθμού στειρώσεων ενώ προτάθηκε η αρωγή της Animal Action με νέα πρόσκληση (πιθανώς προς τα μέσα Νοεμβρίου 2016)

4. Υπήρξε ενημέρωση

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε νηπιαγωγεία για την Παγκόσμια ημέρα ζώων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα των ζώων με τους μαθητές  2 ιδιωτικών νηπιαγωγείων της πόλης: Την Ηλιαχτίδα και τη Ροδοπαρέα, παρουσιάζοντας συγχρόνως το νέο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ-ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ».
Αποκορύρωμα των εκδηλώσεων θα είναι η εκδήλωση του Σαββάτου 8-10 στο ξενοδοχείο Σαμαράς με τίτλο «ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» .

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και η Φάρμα των Ζώων του Όργουελ

BINTEO: Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και η Φάρμα των Ζώων του Όργουελ ΕΔΩ! Έχοντας ξεφορτωθεί τον άνθρωπο που ήταν αφεντικό τους, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία.
 Όμως, μια έξυπνη κι αδίστακτη ελίτ ζώων καταλαμβάνει την εξουσία και τα άλλα ζώα αντιλαμβάνονται απελπισμένα ότι έχουν παγιδευτεί στους παλιούς τρόπους ζωής. Η ανατριχιαστική ιστορία του Όργουελ - της προσδοκίας του ιδεαλισμού από την τυραννία και τη διαφθορά - εξακολουθεί και σήμερα να είναι επίκαιρη όπως όταν πρωτοεκδόθηκε στα 1945.

 

 Ο μύθος ετούτος παραμένει η σημαντικότερη σάτιρα που έχουμε του πιο σκοτεινού προσώπου της σύγχρονης ιστορίας. Malcolm Brandbury, Mail on Sunday... Η προσπάθεια του Όργουελ να εκδώσει το βιβλίο στέφθηκε αρχικά με αποτυχία. Εύλογα, αφού ήταν η χειρότερη δυνατή στιγμή για κάτι τέτοιο: στα τελευταία χρόνια του Β' Παγκοσμίου και λίγο μετά το τέλος του... Κανένας εκδοτικός οίκος στη Μεγάλη Βρετανία δεν θέλει να βγάλει ένα βιβλίο με ένα τόσο απροκάλυπτο αντι-σοβιετικό αίσθημα, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή.

Ο υπερήρωας των πεζών!

Στην τεράστια και χαοτική πόλη του Μεξικού ζουν 21 εκατομμύρια άνθρωποι και ένας σούπερ ήρωας.
Μάλιστα, κανονικός σούπερ ήρωας, με τη μάσκα του και την ασπρόμαυρη κάπα του. Στέκεται στις διαβάσεις και σπρώχνει πίσω τα αυτοκίνητα που έχουν σταματήσει πάνω τους, για να περάσουν οι πεζοί. Στέκεται στα πεζοδρόμια και φοβερίζει τα αυτοκίνητα που πάνε να περάσουν με κόκκινο.
Και – τι παράξενο – οι οδηγοί γελούν και υποχωρούν. Οι πεζοί περνούν.
Όταν δε σταματά αυτοκίνητα, ο υπερήρωας κυκλοφορεί με στένσιλ και σπρέι και βάφει διαβάσεις όπου δεν υπάρχουν. Εναλλακτικά, ζωγραφίζει πεζοδρόμια, σε δρόμους που δεν έχουν. Και, όπως είπαμε, βοηθά τους πεζούς να περάσουν το δρόμο.

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Mέχρι την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται .

Από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα πηγαίνει η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο και ΟΤΑ με αποτέλεσμα η αγωνία των συμβασιούχων να αυξάνεται. Όπως σας είχε ενημερώσει η aftodioikisi.gr,  σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η επίμαχη τροπολογία υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη και στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να πάρει και την υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και να κατατεθεί την ίδια ημέρα ή το πολύ χθες στη Βουλή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών δεν έχει ακόμη μπει κάτω από την τροπολογία, με αποτέλεσμα τα σενάρια για την ψήφισή της να είναι δύο:

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

34ο Σπάρταθλο 2016 : Με 2 Λαμιώτες για πρώτη φορά στον στον τερματισμό!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 34ο Σπάρταθλο με 369 δρομείς από 78 χώρες να στέκονται στην εκκίνηση για  να διανύσουν την διαδρομή των 246χλμ από την Αθήνα ως τη Σπάρτη, στα χνάρια του ημεροδρόμου  Φειδιππίδη.
Από αυτούς οι 234 κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό ανάμεσά τους και 32  Έλληνες από τους περίπου 60 που ξεκίνησαν τον αγώνα.
Νικητής ο Πολωνός Radzikowski Andrzej με χρόνο 23.02.23.
Πρώτος Έλληνας ο Καβαλιώτης Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 26.10.28.
Για πρώτη φορά και στον τερματισμό 2 Λαμιώτες,μέλη του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας "Τραχίνα".
Ο Απολλώνιος Ευάγγελος Γκόγκος πέτυχε τον 13ο συνεχόμενο τερματισμό του με χρόνο 34ω 48λ 33δ,μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και όπως φαίνεται δύσκολα θα καταριφθεί.
 Πρώτος τερματισμός για τον Λουκά Πρατίλα στη δεύτερη συμμετοχή του στο Σπάρταθλο και 10ος Έλληνας με τον πολύ καλό χρόνο 32ω 45λ 33δ