Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τραγικές οι συνθήκες για τον στίβο στην Λαμία-Καταγγελίες για αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Οι άνθρωποι του στίβου στη Λαμία 
περιμένουν μια απάντηση από τη Δημοτική Αρχή

Επιστολή, την οποία υπογράφουν 211 δημότες της Λαμίας (ενήλικοι αθλητές, γονείς ανηλίκων αθλητών, προπονητές στίβου και φίλοι του στίβου) εστάλη στον Δήμαρχο Λαμιέων και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο (πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Λαμιέων στις 17-11-2016 με αρ. πρωτ. 66307) σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στίβος στην πόλη αλλά και γενικότερα στη Φθιώτιδα.

Οι υπογράφοντες όπως τονίζουν στην efthia.gr «…oυδεμία επίσημη απάντηση μας έχει δοθεί ως προς την επίλυση των αιτημάτων μας. Ως πότε πρέπει να περιμένουμε όταν βρισκόμαστε στο μέσο της προπονητικής και αγωνιστικής περιόδου 2016-17;…»

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Γεμάτη υπερηφάνεια για τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του Στίβου της πόλης μας (1η και 4η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, νίκες σε Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες) και με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τα αθλητικά της μέλη, η στιβική οικογένεια της Λαμίας επαναφέρει για μια ακόμη φορά πάγια και χρόνια αιτήματα:

Συγκεκριμένα ζητούμε και απαιτούμε:

1.Την επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών για την αποπεράτωση του Χαλκιοπούλειου Σταδίου Λαμίας.

2.Την επίστρωση με χώμα της πίστας του στίβου του ΔΑ.Κ. Λαμίας.
3.Τη βελτίωση όλων των βαλβίδων αλμάτων και ρίψεων, οι οποίες υπάρχουν στη Λαμία.
4.Τη θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Α.Κ. Λαμίας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Έχετε τη δυνατότητα, με την προώθηση των αιτημάτων του στιβικού κόσμου, να αναγορευθείτε ως ευεργέτης του στίβου της Λαμίας και της Φθιώτιδας και να δικαιώσετε το όνειρο πολλών γενεών, που οραματίστηκαν ένα χώρο κατάλληλο και καλύτερες συνθήκες προπόνησης, ένα χώρο που θα τιμά την πόλη, θα αποτελεί κίνητρο για την ενασχόληση των μελλοντικών γενιών και θα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και διακρίσεις που θα τιμούν τους ίδιους και την πόλη τους».



Να σημειωθεί πως την απαξίωση του στίβου στη Λαμία και γενικότερα στη Φθιώτιδα στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού, που έστειλε στην efthia.gr, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για τη διάθεση που δείχνει η Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα κατηγορεί τον Δήμο Λαμιέων ότι με τη συμπεριφορά του εξαναγκάζει τους νέους και τις νέες να εγκαταλείψουν τον στίβο, γιατί όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει αθλητικός προγραμματισμός!

Ειδικότερα οι βετεράνοι αθλητές στίβου υπογραμμίζουν:

Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμα φορά να πάρουμε θέση στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Σταϊκούρα, με τίτλο «το «γιοφύρι» της Καμαρίτσας εκθέτει Σταυρογιάννη και Συναδινό», διαπιστώνεται ότι υπάρχουν παραλείψεις και πράξεις, οι οποίες ζημιώνουν τον αθλητισμό του δήμου Λαμιέων και του νομού Φθιώτιδας.

Αυτές οι πράξεις και οι παραλείψεις, κατά τη γνώμη του κ. Σταϊκούρα, εκθέτουν το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Σταυρογιάννη.

Εάν οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς, τότε ο κ. Σταϊκούρας ψεύδεται.

Επειδή το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τραγικό και πολλά έχει απολέσει η αθλητική μας οικογένεια και εν γένει ο τόπος μας (τουρισμός, οικονομία, εκπαίδευση, αθλητισμός, κοινωνία, πολιτισμός), πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές και «εγκληματικές» ευθύνες.

Ο Σύλλογός μας συστάθηκε με κύριο σκοπό την αρωγή σε κάθε προσπάθεια του στιβικού κόσμου του νομού μας και δη της Λαμίας.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι στις, για μία ακόμη φορά, ολιγωρίες και προκλήσεις.

Σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες αθλητικές στιβικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Λαμιέων, αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των οποίων έχει ο Δήμος, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε απαισιόδοξοι.

Εξαναγκάζει ο Δήμος εκατοντάδες νέους και νέες να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό (στίβο) επειδή δεν έχει αθλητικό προγραμματισμό.

Ή μήπως έχει;

Εάν έχει παρακαλούμε να τον δημοσιεύσει.

Περιμένουμε δεκαετίες (ευθύνες βαραίνουν και τους προηγούμενους άρχοντες) ένα στάδιο όπως όλων των ελληνικών πόλεων και κωμοπόλεων.

Τι κρίμα!

Εδώ δεν μπορούν να ρίξουν λίγο χώμα στο ΔΑΚ για το στίβο και θα κατασκευάσουν το Χαλκιοπούλειο Στάδιο;

Κύριοι αρμόδιοι, ή διοικήστε, και δηλώνουμε πρόθυμα αρωγοί σας, ή παραιτηθείτε.

Και μη μας πείτε ότι είμαστε σε εποχή Μνημονίων, διότι θα σας ζητήσουμε να παρακολουθήσετε τα υπό κατασκευή αθλητικά έργα σε όλη την Ελλάδα.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου