Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία πολιτών για το σχέδιο ανάπλασης δημοτικού χώρου στην Λαμία

Σε καταγγελία-διαμαρτυρία προέβησαν περίπου σαράντα δημότες της Λαμίας για την ανάπλαση δημοτικού χώρου τον οποίο χαρακτηρίζουν αντιαισθητικό, μη λειτουργικό και αντικείμενο χλευασμού και αρνητικών σχολίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση των κατοίκων η οποία απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων

Θέμα: Ανάπλαση υπαίθριου δημοτικού χώρου

Πιστεύουμε ότι η ανάπλαση των δημοτικών χώρων είναι προτεραιότητα του Δήμου Λαμίας ιδιαίτερα όταν αφορά χώρους ψυχαγωγίας, δραστηριότητες άθλησης, πολιτισμού και γενικότερα χώρους εκτόνωσης των πολιτών του Δήμου μας.

Πριν όμως αρχίσουν να γίνονται οι αξιοποιήσεις - παρεμβάσεις των χώρων είναι εύλογο να γνωρίζουν οι δημότες(τουλάχιστον οι περίοικοι) το τι πρόκειται να γίνει, αφ’ ενός για να εκφράσουν και οι ίδιοι με την συμμετοχή τους την άποψή τους, στοιχείο απαραίτητο στη λειτουργία της Δημοκρατίας και αφ’ ετέρου να προβλεφτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αξιοποίησης των παραπάνω χώρων προς όφελος των δημοτών.

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν στον σχεδιασμό - κατασκευή της ανάπλασης υπαίθριου δημοτικού χώρου που βρίσκεται επί των οδών Γιαννιτσιώτη – Κισσάβου και Αντώνη Τρίτση. Έτσι ενώ το έργο ήταν σημαντικό για την αναβάθμιση της περιοχής, το αποτέλεσμα τουλάχιστον έτσι όπως έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα δείχνει αντιαισθητικό, αντιλειτουργικό χωρίς ταυτότητα χώρο.

Ο μισός υπαίθριος δημοτικός χώρος τελεί υπό κατάληψη φορτηγών ενώ ο υπόλοιπος σιδερόφραχτος χώρος δεν δύναται να αποτελέσει χώρο αναψυχής όπως κατασκευάζεται

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αισθητική και τη λειτουργικότητα του παραπάνω χώρου, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού και αρνητικών σχολίων από τους περιοίκους!!!

Επειδή πιστεύουμε στις Δημοκρατικές διαδικασίες, θεωρούμε αναγκαίο να μας κοινοποιηθεί το σχέδιο της συγκεκριμένης ανάπλασης, να επανεξεταστεί, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και διορθώσεις προς όφελος των δημοτών.

Είναι αναγκαίο να κατανοήσει και η Δημοτική αρχή ό,τι η καλοπροαίρετη κριτική και η προσπάθεια να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας είναι βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου