Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Φρένο στην ανεξέλεγκτη αύξηση των αδέσποτων από Δήμο Λαμιέων και Αστυνομία (βίντεο)

Όταν αποφασίζουμε να πάρουμε ένα ζώο συντροφιάς πρέπει να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και την ευθύνη που έχουμε, γιατί αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αυξήσουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων.

Για το σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και για το πρόγραμμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς μίλησαν ενημέρωσαν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου και ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης.

Ο αντιδήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Λαμιέων, θέτει ως άμεση προτεραιότητά του, την εκπόνηση και εφαρμογή ενός «ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης ζώων συντροφιάς και ειδικά προστασίας αδέσποτων ζώων» αποβλέποντας σε συγκεκριμένους στόχους με μέσο-μακροπρόθεσμα αποτελέσματα (δείτε περισσότερα εδώ).



Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης, ενημέρωσε για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στην προστασία των ζώων, είτε αυτά είναι δεσποζόμενα, δηλαδή ζώα συντροφιάς, είτε αδέσποτα, καθώς επίσης και την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

«Ο σεβασμός εξάλλου απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και συνεπώς η φροντίδα και προστασία τους, είναι σημαντικό να γίνει συνείδηση όλων μας...», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.


Lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου