Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία-συμβασιούχοι: Την Τρίτη η ψήφιση με τρεις αλλαγές

Ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο-ΟΤΑ έως τις 31.12.2017. Η τροπολογία, που , όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχει ενταχθεί  ως άρθρο 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας», πρόκειται να ψηφισθεί το απόγευμα τη Τρίτης με τρεις βασικές αλλαγές
-Θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί  το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

–Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή τους δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.  Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.


-Θα έχει αναδρομικότητα για τις συμβάσεις που έληξαν 90 ημέρες πριν την δημοσίευση σε ΦΕΚ της τροπολογίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει και όλες τις 8μηνες του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου