Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τελικά ήταν ''ηλεκτρισμένη'' η πιπεριά Ροδίτσας;

Δεν είναι η πιπεριά της Ροδίτσας!
Το 2012 αναρωτιόμασταν για την πολλά υποσχόμενη επένδυση της Υδροπονικής Καλλιέργειας Πιπεριάς στην Ροδίτσα θέτοντας ερωτήματα για τις προθέσεις της εταιρείας.

Σήμερα,4 χρόνια μετά,στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώνεται το ναυάγιο μιας επένδυσης που υποτίθεται θα έφερνε την ανάπτυξη στην περιοχή...

"Πάγωσαν" στη Λαμία τα "Θερμοκήπια Δράμας"

Σε εξώδικο καταγγελία του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης 275 στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδίτσας Λαμίας για 25 χρόνια από τον όμιλο εταιριών International Technological Applications (ITA), προχωρά ο Δήμος Λαμιέων μετά τη σημερινή (19/10) ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής σε θέμα που ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η συγκεκριμένη αθηναϊκή εταιρία που είχε έρθει μετά... Υπουργών και Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λαμία, για την σύγχρονη εκμετάλλευση της Φθιωτικής γης, με τη χρήση νέων μορφών καλλιέργειας, μοιράζοντας υποσχέσεις ίσως και ελπίδες, δεν έχει τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.

Στο καθαρά οικονομικό σκέλος,
οι ιδιοκτήτες των «Θερμοκηπίων Δράμας» είχαν υπογράψει συμφωνία για απόδοση 25 ευρώ το στρέμμα ανά έτος στο στάδιο της επένδυσης και 60 ευρώ αντίστοιχα όταν φθάναμε στην παραγωγή. Τρία χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία επένδυση με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάνει λεφτά από ενοίκια υψηλής παραγωγικότητας γης ακόμη και με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας!

Το σημαντικότερο όμως που υπήρχε πίσω από τη συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία είχαν χαιρετίσει με την φυσική τους παρουσία στη Λαμία ο τότε ΥΠΑΑΤ Θανάσης Τσαυτάρης και ο ΓΓ του υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, ήταν η μετάδοση τεχνογνωσίας και η ποικίλη ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία μέσω της απασχόλησης ανθρώπων από το Δήμο και της αγοράς πρώτων υλών και υπηρεσιών επίσης από τη Λαμία.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα ‘ρθει προς επικύρωση εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, ενώ παράλληλα θα κινηθεί η διαδικασία ανάληψης της εγγυητικής καλής εκτέλεσης, ύψους 33.000 ευρώ.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου