Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παιδικοί σταθμοί: Εντός όλα τα παιδιά.

Στην επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι φέτος όλα τα παιδιά θα γίνουν δεκτά  στους παιδικούς σταθμούς προχώρησε ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας. απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.  Όπως είπε, «ο ρεαλιστικός στόχος είναι να δοθεί σε όλους τους αιτούντες το voucher ώστε να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα ενόψει της β΄ κατανομής προκειμένου να δοθούν τα 10.000 αδιάθετα voucher της α΄, «ήδη, έχουν γίνει 13.000 αιτήσεις. Η ανακοίνωση της λίστας, όπως μας διαβεβαίωσαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), θα γίνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο», πρόσθεσε. (σ.σ. πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λίστα θα δημοσιοποιηθεί την επομενη εβδομάδα).


Και κατέληξε: «Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να δοθεί σε όλους τους αιτούντες το voucher ώστε να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων. Αυτό θα γίνει με την προβλεπόμενη αύξηση του προϋπολογισμού (συνολικά για το πρόγραμμα για το έτος 2016/17 θα δοθούν 194,5 εκατομμύρια, 68,5 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους του ΥΠΕΣΔΑ, περίπου 30 εκατομμύρια από το Υπουργεία Εργασίας και το υπόλοιπο ποσό από Π.Ε.Π και ΕΠΑΝΑΔ)».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Μπαλάφας δεν αναφέρεται στα κονδύλια από τα τηλεοπτικά κανάλια για τα οποία μίλησε ο πρωθυπουργός, καθώς θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών με τα 194,5 εκατ. Γεγονός, ωστόσο που θεωρείται δύσκολο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, «στο ζήτημα αυτό τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με ένα σχέδιο και για να είμαστε ειλικρινείς δεν επαληθεύθηκαν οι καταστροφολογίες ορισμένων. Τι λένε τα στοιχεία:

Για το 2016-2017,

–          έχουμε 66.397 ωφελούμενους έναντι των 66.292 του προηγούμενου έτους,

–          οι δικαιούχοι που πήραν στην πρώτη φάση voucher, ήταν 84.800 παιδιά. Πέρυσι ήταν 81.720», κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου